Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Победом против ТСЦ-а, Звезда одржала +4 у односу на Чукарички

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ТСЦ 3:1 (2:0)

Црвена звезда је вечерас на стадиону „Рајко Митић“ дочекала тим који представља најпријатније изненађење досадашњег тока Линглонг Суперлиге Србије. Иако су последња три кола одиграли нешто лошије, те спали на и даље врло добро пето место, наш тим је максимално озбиљно схватио овај дуел, пружио једну од најбољих представа ове сезоне, те савладао госте из Бачке Тополе резултатом 3:1.

Посета на нашем највећем стадиону била је, нажалост, међу најлошијима у последњих неколико година – тек нешто више од две хиљаде гледалаца присуствовало је овом сусрету, по прохладном времену.

Шеф струке нашег тима, Владан Милојевић, одлучио се да мало „измеша карте“ у везном реду, и поред стандардних Марина, па у последње време и Бена, прилику је дао Алекси Вукановићу у офанзивном делу, односно младом Петровићу и Вулићу у дефанзивном, тј. средњем делу средњег реда. Уместо Родића, прилику на левом боку добио је Бразилац Жандер.

Црвено-бели су од самог старта кренули офанзивно, претежно градећи игру по боковима. Та јалова офанзива се сменила након свега пет минута игре, па се посед лопте пребацио на тим из Бачке Тополе.

И баш када се очекивало да гости нешто конкретније ураде, нашем тиму је досуђен слободан ударац далеко од гола, крај леве аут линије. Као и обично, лопту за центаршут намешта Марко Марин и недуго потом „у трепавицу“ погађа Томанеа који главом ефектно погађа даљи угао Филиповићевог гола за 1:0. Играо се 12. минут.

И поред примљеног гола ТСЦ је наставио да диктира темпо, док су наши играчи стрпљиво чекали прилику да нападну из контре. У много чему се гостујући тим ослањао на искусног Тумбасевића, задржавањем њега, црвено-бели би одрадили велики део посла у тим тренуцима меча. Чим су гости дали више простора нашим нападачима, створили смо нову добру прилику већ у 18. минуту. Марин је проиграо Бена, који је прихватио лопту на 15-ак метара искоса од гола, сачекао, нациљао, али је његов шут крајњим напором зауставио чувар мреже ТСЦ-а. Та прика дала је крила нашим момцима, па су тежиште игре пребацили испрег казненог простора гостију, не би ли можда и решили сусрет новим поготком.

Први иоле опасан покушај гостију видели смо у 23. минуту, када је након солопродора, искоса са дистанце шут опробао Дуроњић. Лепо за око, али безопасно по гол Поповића. Заиста је необично било гледати гостујућу екипу из наше лиге да толико дуго држи лопту на нашој половини.

Двојац Марин-Бен створио је још једну озбиљну ситуацију пред голом гостију у 27. минуту. Слично као и прошли пут, на врло једноставан начин, након паса Марина, Бен долази у ситуацију да угрози гол гостију, са неких 12-13 метара. Овог пута његов шут је отишао преко гола.

Веома агилни Алекса Вукановић побегао је одбрани гостију у 30. минуту, па је након паса Марина из прве одиграо повратну лопту према Томанеу. Лопта је прошла голмана Филиповића, али Тумбасевић спашава готово сигуран гол и интервенише испред Португалца. Након корнера, Дегенек је био највиши у скоку, покушао да упосли Вукановића којем је десетак центиметара фалило да до лопте стигне пре гостујућег голмана и матира га.

Играо се 36. минут када је Лукић одлично центрирао са леве стране. Лопту је у висини беле тачке главом ударио Силађи, готово неометан, али срећом није био довољно концентрисан. То је уједно био и најопаснији напад гостију у првом полувремену. Минут касније, узвратио је и наш тим преко Жандера, који је након солопродора као из топа шутирао и погодио спољни део мреже. Следећи наш опасан напад спречио је Грабеж стартом за жути картон.

Веома лако је могло бити 2:0 у 40. минуту. Бен је прихватио лопту у казненом простору, дуго је држао у ногама и на крају маестрално проиграо Вулића, који ипак није имао довољно простора да савлада излетелог Филиповића из непосредне близине. А три минута након тога, наш тим је имао још већу шансу. Након новог фантастичног Беновог паса у простор, сам испред голмана избио је Вукановић. Иако му је било знатно лакше него малочас Вулићу, у одсудном моменту се спетљао и омогућио Филиповићу да интервенише.

Ипак, у 44. минуту спаса за ТСЦ није било. Изгубили су „плави“ лопту на средини терена, повукао ју је Марин скроз до ивице казненог простора, одложио удесно ка Гобељићу, који из прве покушава да упосли Бена у средини. Ако већ није нашим играчима полазило „за ногом“ да по други пут савладају Филиповића, у томе је онда успео Грабеж, који у покушају да спречи лопту да дође до Бена, спроводи исту у мрежу сопственог тима за 2:0.

Да бисмо ово полувреме окарактерисали као веома добро, за то су била потребна ипак два тима. Екипа Золтана Саба није дошла да се брани, и не само то, већ су у добром делу првог дела диктирали темпо и држали лопту у свом поседу. Ипак, за ову лигу је Звездина транзиција смртоносна. Поред два постигнута поготка, наш тим је имао бар још две-три изгледне прилике да апсолутно реши овај сусрет. Веома расположени били су Бен и Марин, који су правили прави дар-мар одбрани окуражених гостију. Све у свему, ово полувреме смо могли да оценимо као једно од најбољих полувремена нашег тима ове сезоне.

Само што је почело друго полувреме, наш тим је преко Томанеа имао још једну стопостотну шансу. Након позиционе акције, Португалац је неочекивано остао сам на десној страни, Марин је то видео, упослио га, али је овај шутирао тик поред гола, са неких 8-9 метара, искоса.

Узвраћа ТСЦ у 50. минуту, када је преко крила у средину ушао Дуроњић, оштро шутирао, али право у добро постављеног Поповића. Већ у следећем нашем нападу могли смо и до трећег гола. Марин се изборио за једну лопту на 25 метара од гола, „лоб“ пасом је упослио Томанеа, који сналажљиво пружа ногу и лопту шаље ка Вукановићу, а овај поново, за делић секунде касни са ударцем, па бива изблокиран.

Од 55. минута на терену се уместо Вукановића нашао Симић. Није Алекса вечерас имао среће и концентрације да се нађе на листи стрелаца.

Звезда је контролисала игру све до 63. минута, када су гости повели једну, наизглед, не тако опасну полу-контру. Након фине комбинације, лопту је у простор према Силађију упутио чини се Дуроњић. Знатно ближи њој био је Жандер, који је у жељи да је избије у корнер напросто закуцао у Поповићеву мрежу. Заиста несхватљив потез интернационалца из Бразила, који се тиме реванширао Грабежу за аутогол. На семафору је стајало 2:1, па је наш тим морао да игра много опрезније и паметније до краја.

Тада већ Звезда није била једини тим који је нападао, у 68. минуту до лопте се некако докопао Дуроњић, на самој ивици шеснаестерца, по средини гола, када је његов шут завршио високо преко нашег гола. Само два минута касније, лако је могла да уследи казна, када је након продора ударац опробао и Марин, из сличне позиције као Дуроњић мало пре тога. И овај пут је крајњим напором интервенисао Филиповић. У међувремену, на терену смо видели Павкова, уместо Томанеа.

У 74. минуту уместо уморног и недовољно опорављеног Гобељића, у игру је ушао Милан Гајић.

Држали смо лопту у поседу, желели да решимо меч, али квалитетног завршног паса није било, па су се наше акције углавном завршавале у висини казненог простора. Једну такву акцију видели смо у 77. минуту, када је одличан центаршут са леве стране волејем прихватио Симић, али је његов шут био изблокиран. Ипак, само минут касније фантастичан „троугао“ креирали су Марин, Жандер и Симић. Марин је пронашао Жандера на левом крилу, који из прве по земљи асистира Симићу, а овај закуцавао лопту у мрежу за 3:1. Рекло би се да се Жандер овим пасом искупио за аутогол.

Два минута касније, након ко зна ког по реду сјајног паса Марина, у прилици се нашао Вулић, али није најбоље захватио лопту у срцу шеснаестерца гостију.

Добар шут Гајића видели смо у 89. минуту, негде са рогља казненог простора. Његов снажан шут Филиповић одбија до Павкова, који ипак није био у лакој ситуацији, па се надаље лопта одбила у гол аут.

По тактовима виртуозног креатора игре, Марка Марина, црвено-бели су пружили једну од најбољих партија ове сезоне, управо против тима који зна шта и како на терену ради – екипе ТСЦ-а. У овој веома динамичној утакмици, наш тим је створио мноштво прилика, неизвесност се могла избећи да је било само мало више концентрације, али ван тога, апсолутно се нема шта замерити момцима Владана Милојевића. Након веома квалитетног и сигурног првог полувремена, Звезда је на сличном нивоу наставила и у наставку. Ипак, једна веома лоша реакција Жандера донела 15-ак минута резултатске неизвесности, све док резервиста Вељко Симић није ставио тачку на овај сусрет, на асистенцију горепоменутог Бразилца који се тиме и искупио за пређашњи кикс.

Црвено-бели су, и после овог кола одржали четири бода предности у односу на другопласирану екипу на табели – Чукарички. Следећи меч нашег тима на програму је највероватније у недељу, а угостиће нас екипа Пролетера, у Новом Саду.

Београд – Стадион Рајко Митић. Судија: Јован Шегрт. Помоћници: Бојан Бановић и Александар Станојковић. Жути картони: – (Црвена звезда); Грабеж (ТСЦ) Црвени картони: – Стрелци: 1:0 Томане (12. минут), 2:0 Грабеж (аутогол, 44. минут), 2:1 Жандер (аутогол, 63. минут), 3:1 Симић (78. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Гобељић (од 74. Гајић), Милуновић, Дегенек, Жандер, Петровић, Вулић, Бен, Марин, Вукановић (од 55. Симић), Томане (од 69. Павков). Тренер: Владан Милојевић

ТСЦ: Филиповић, Варга, Скопљак, Антонић, Бабић, Томановић, Тумбасевић (од 80. Галић), Милићевић (од 59. Ровчанин), Дуроњић, Силађи, Лукић (од 81. Шинковић). Тренер: Золтан Сабо

Повезане вести

2 comments

Kalderon окт 31, 2019 at 12:50

Sta je bilo cim nema pljuvaca Zvezde komentari onih sto je hvale bse ne objavljuju

Reply
Kalderon окт 30, 2019 at 21:22

Mogli smo laganica sest sedam komada da im utrpamo

Reply

Leave a Comment