Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Химки у Београду, Звезда на новом испиту

У оквиру шестог кола Евролиге Црвена звезда у дворани „Александар Николић“ дочекује екипу Химкија.

Химки је током лета  променио скоро читав тим. На клупи је остао Ринас Куртинаитис, од играча ту су староседеоци Швед, Зајтсев и Виалтсев а новајлије су Стефан Јовић (Бајерн) , Даирис Бертанс (Армани), Крис Крејмер (Л.Ритас) Сергеј Карашев (Зенит) Тимофеј Мозгов (пропустио прошлу сезону због повреде) Јонас Јеребко (Голден Стејт) Девин Букер (Бајерн) Џереми Еванс (Дарусафака) Андреј Десјатников (Зенит) и Јевгениј Валиев (Зенит). Иако их од почетка сезоне прате велики проблеми са повредама одлично су стартовали у новој сезони Евролиге и са скором 4-1 деле треће место на табели. У прошлом колу су убедљиво савладали Панатинаикос на свом терену резултатом 103:86. Вођа екипе Алексеј Швед због повреда плејмејкера Јовића (повредио се на првом мечу) и Крејмера (због повреде још увек није дебитовао у Евролиги) има још више лопту у рукама и тренутно је са 22,6 поена други стрелац а са 6,4 асистенције по мечу четврти асистент такмичења. Највећу подршку има од новајлија Букера (12,4 поена) и Тиме (15,2 поена) који почетком сезоне своје проценте шута држе на завидном нивоу. На свом шутерском нивоу за сада није Бертанс мада је то последица споменутог недостатка плејмејкера због повреда што нужно значи да Бертанс игра нешто више са лоптом у рукама него што му одговара.

Црвена звезда у меч улази са низом од три пораза у Евролиги и са гомилом проблема на терену и поред њега. Недовољно добра форма већине играча, нејасно расподељене улоге у тиму, нејасан статус тренутног тренера, повреде Дерика Брауна и Фајеа… Много знакова питања а прави одговор може бити само један – изађеш на терен и бориш се до краја. Тренер Гавриловић је 7 година радио у Химкију, између осталих сарађивао је и са садашњим шефом струке Куртинаитисом па остаје да се види колико ће му његова „инсајдерска “ сазнања о руској екипи помоћи у припреми меча.

Римас Куртинаитис на последњем мечу против Панатинаикоса због повреда није рачунао на Јовића, Крејмера, Валијева, Вјалтсева, Мозгова и Губанова. Тешко да ће ико од њих сутра изаћи на терен популарног Пионира. Са друге стране код Звезде сигурно неће бити Дерика Брауна док још увек постоји нада да ће повреда скочног зглоба Фајеа бити санирана на време. Како год било победа је императив. Након Химкија следи гостовање мадридском Реалу и никако не би било добро да се у осмо коло и меч са Асвелом у Београду уђе са скором 1-6. Ритам Евролиге не прашта, утакмице се ређају као на траци и свака је својеврстан испит спремности екипе да се са таквим распоредом ухвати у коштац. И победи.

– Евролига, 6. коло:
Црвена звезда мтс – Химки
Дворана: „ Александар Николић“
Датум: Четвртак, 31. октобар
Почетак: 19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment