Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеРепрезентацијаФудбал

Иза југа Маракане – Звездина седморка предводи репрезентацију

Након што су наши бисери били успешни носећи дрес омладинске и кадетске селекције Србије, овог пута су црвено-бели таленти у улози предовника репрезентације наше земље до 15 година.

Позив за прво званично окупљање репрезентације Србије до 15 година, добило је седам фудбалера Црвене звезде рођених 2005. године. На списку селектора Мирка Буњевчевића, стручњака који је својевремено био део наше Омладинске школе, нашла су се седморица црвено-белих фудбалера: Стефан Маринковић (голман), Лука Стојсављевић (леви бек), Лазар Ђурић (дефанзивни везни), Јован Мијатовић и Јован Шљивић (офанзивни везни), Мирко Николашевић (крилни нападач) и Матеја Бубањ (центарфор).

Поменута седморка наступа под командом Владимира Вучића и такмичи се са годину дана старијим фудбалерима у оквиру Лиге млађих кадета.

Својим квалитетом и радом су заслужили да буду део репрезентације, то је награда за њихов труд и честитам им на томе. С намером смо најталентованије фудбалере из 2005. годишта прекомандовали у старију селекцију и дали им простора да играју и да напредују. Стандардни су код мене, са лакоћом усвајају све захтеве који су пред њима. Приметна је разлика у годинама, али у фудбалском смислу не каскају за старијима – рекао је Вучић.

У првој провери против Словеније у оквиру УЕФА развојног турнира који се одржава у Старој Пазови, селекција Србије славила је резултатом 3:0, а стрелци су били наши: Шљивић, Бубањ и Николашевић.

Драго ми је што су наши фудбалери постигли голове, али сва седморица су талентовани и имамо велика очекивања од њих. Маринковић је један од најперспективнијих голмана у нашој Омладинској школи, у свом узрасту неприкосновен. Стојсављевић је модеран бек, много доприноси и на офанзивном делу терена. Ђурић је невероватно поуздан и срчан играч, момак на кога увек могу да се ослоним, док је Шљивић прави плејмејкер и главни креатор наше игре. Николашевић и Мијатовић су веома добри у игри 1 на 1, способни да реше утакмицу потезом, док је Бубањ прототип класичног центарфора са сјајним осећајем за простор и гол – рекао је Вучић и наставио:

Сви они, заједно са осталим момцима које тренирам, чине једну сјајну екипу. На њима је да напорно раде и тренирају, јер без тога не могу да напредују – подвукао је шеф стручног штаба наших млађих кадета и додао да верује да ће једног дана неко од његових ученика заиграти за сениорски тим Црвене звезде.

Пионирску репрезентацију Србије наредних дана очекују нове провере против Црне Горе и Израела, а верујемо да ће и у тим сусретима, наши бисери бити запажени.

The post Иза југа Маракане – Звездина седморка предводи репрезентацију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment