Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

КК Црвена звезда – наше тврдње потврђене

КК Црвена звезда упозорио је јавност у уторак дан пре одржавања нелегалне 14. седнице Скупштине КСС шта се ради у тој организацији, и шта ће се догодити на том нелегалном скупу под називом „редовна 14.седница Скупштине КСС“.

Под условом да је та „седница“ заиста и одржана (пошто је у прошлости кошаркашка јавност била обмањивана и терминима лажних седница попут оне 14.06.2019.године која никада није ни била одржана) сазнали смо само једно – да је све што је КК Црвена звезда навео у саопштењу 29.10.2019.године истина. Јер како другачије протумачити штуро и немушто саопштење КСС?

У маниру некадашњег доживотног председника и његових чувених „пленума“ по коме су и промењена највиша акта КСС (Статут) сазнали смо преко појединих делегата (којима је прећено и „сугерисано“ да се обавезно појаве у Кући кошарке, по добро познатим методама из неких прошлих времена, тако карактеристичним за неке људе и један клуб) да су једногласно усвојени извештаји Надзорног Одбора (коме је такође истекао мандат) и финансијски извештај КСС за 2018.годину?

КК Црвена звезда није имао свог представника на нелегалној Скупштини КСС, јер је мандат председнику и делегатима истекао 21.02.2019.године. Својим присуством нисмо желели да дајемо легитимитет нелегално изабраној Скупштини и органима КСС. Пошто о овом безакоњу говоримо искључиво чињеницама, КК ЦЗ подсећа како је о именовању председника КСС коме је мандат истекао 21.фебруара 2019.године известио званичан сајта КСС!

 

 

 

 

 

 

 

Предраг Даниловић нови председник КСС!

Пошто смо прво били убеђивани да мандат председнику и Скупштини траје 4 године, тек касније увидевши своју грешку, направили су још већу, и незаконито променили члан Статута. Тако је члан 95 у коме се јасно наводи колико траје мандат председника савеза, „преименован“ у члан 90 измењеног Статута? Да ли то значи да ће сваки пут када се ближи крај мандата Скупштини и осталим органима КСС, бити мењан Статут и продужавани мандати без избора? Невероватно, али и то се у Републици Србији догађа!

КК Црвена звезда је на време (дан пре ове нелегалне Скупштине) упозорио јавност да КСС воде људи који су прекршили Устав и више Закона РС. Они су учинили тешко противзаконито дело фалсификовањем одлуке о усвајању финасијског извештаја за 2018. годину, који су предали у АПР под датумом 14.06.2019.године, као да је тада одржана Скупштина КСС, која никада није ни одржана тог дана! Сада су на нелегалној Скупштини одржаној 30.10.2019. године, опет наводно усвојили тај финансијски извештај у коме су расходи у односу на план увећани скоро за 164 милиона динара!

Остали смо ускраћени за најважније одговоре – До када је трајао мандат председнику Савеза, и зашто је променом члана Статута он продужен и „допуњен“ за 22 месеца (ако већ КК Црвена звезда није говорио истину) ? Шта се налази у финансијском извештају за 2018.годину, зашто нису одговорили на делегатска питања делегата Горана Лазића, и коначно, пошто се ради о људима којима се очигледно не може веровати – да ли је у среду заиста одржана било каква (свакако нелегална) Скупштина КСС?

Коначно, захтевамо од појединих медија, да престану да дезинформишу јавност јер као средства информисања, осим својих права, имају и своје обавезе, да износе истину, а не да дају „легитимитет“ и „покривају“ очигледно кршење закона у КСС, заборављајући да ће, ако се овако настави, о успесима српске кошарке извештавати искључиво у рубрици „сећања“.

Пошто је за групу људи који су до 21.02.2019.године водили КСС, очигледно све сјајно у тој организацији коју су градиле генерације пре њих, не улазећи у детаље и „ситнице“ попут катастрофалних резултата наших репрезентација, финансијског стања савеза, очигледног клубаштва које тамо влада, и на првом месту безакоња и непоштовања Устава Републике Србије и закона наше земље, КК Црвена звезда ће и даље, сада детаљно информисати јавност (искључиво чињеницама и документима) о свим (не)делима људи који су тренутно узурпирали КСС, јер са таквима српска кошарка нема никакву будућност и јер је то наша обавеза!

КК Црвена звезда

The post КК Црвена звезда – наше тврдње потврђене appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment