Moja Crvena Zvezda
FeaturedКошаркаНајновије

Нова победа Звезде у Евролиги!

По први пут ове сезоне у стартној петорци се нашао Огњен Кузмић, али оно што је обележило сам почетак меча су биле паузе у којима су судије гледале снимак због одређених спорних ситуација. Једна таква пауза се десила након само два минута игре када је дошло до сукоба између Јаниса Тиме и капитена Звезде Лазића. Судије су донеле помало неопрабдану одлуку да Лазић буде искључен, док се Тима извукао само са неспортском личном грешком иако је он иницирао контакт.

Што се тиче саме игре, Симанић је одлично отворио утакмицу са две погођене тројке тако да је он био главни извор Звездиних поена на старту меча. Услед многих пауза, прва четвртина је трајала скоро тридесет минута, што значи да и сам ритам утакмице није био баш најбољи на самом почетку дуела. Између осталог, Звезда је у овој четвртини дошла и до двоцифрене предности, али је Швед погодио пар шутева тако да је резултат на крају четвртине био 28:22 за Звезду.

Стратос Перпероглу је продужио тамо где је стао Симанић и био је главна опција у нападу српског шампиона у другој четвртини. Џенкинс и Добрић су вршили максималан притисак на Шведу како би што више отежали организацију напада Химкија. Такође је добре минуте у овој четвртини пружио и Гист који је имао и важну улогу у одбрани. После пет и по минута игре, Звезда је стигла до максималне предности од +16. Међутим, Химки је успео да смањи заостатак, тако да је на крају првог полувремена резултат био 50:41 у корист Црвене звезде.

Почетак другог полувремена није био баш најбољи за шампиона АБА лиге. У првом нападу Химкија је Бертанс погодио тројку уз фаул Берон и деловало је да ће се поновити сценарио из утакмице са Барселоном. Међутим, тада на сцену ступа Берон који има проблема са процентима шута на почетку сезоне. Захваљујући његовим поенима Звезда одбија налете Химкија и разлика се повећава у корист Звезде из минута у минут.

Поред шута за три поена, кључни фактор за овакву предност Звезде су украдене лопте из којих се долази до лаких поена. У једном тренутку, разлика достиже максималних 27 поена након чега је и тренер Химкија практично одустао од ове утакмице, тако да се Швед више није враћао на паркет. Упркос томе, резервисти Химкија праве огромну серију 0:13, што ипак није битније утицало на крајњи исход меча. На крају је Црвена звезда дошла до друге победе у Евролиги што ће много значити након три узастопна пораза у овом такмичењу.

Црвена звезда – Химки 90:78 (28:22, 22:19, 30:15, 10:22)

Београд – Дворана: Александар Николић. Гледалаца: 5.432. Судије: Фернандо Роча, Емилио Перез, Мишел Роси.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кузмић, Човић, Л. Браун, Перпероглу, Давидовац, Лазић, Берон, Добрић, Гист, Џенкинс, Симанић, Оџо. Тренер: Андрија Гавриловић.

ХИМКИ: Швед, Букер, Тима, Карашев, Зајцев, Десјатников, Јеребко, Мониа, Гил, Јовић, Еванс, Бертанс. Тренер; Римас Куртинаитис.

 

Повезане вести

6 comments

josif нов 1, 2019 at 12:12

Konacno jedna dobra utakmica!U napadu lopta od ruke do ruke,bez silovanja u odbrani cvrsto i energicno!Cestitke na pobedi!

Reply
Србин са Космета нов 1, 2019 at 13:35

Придружујем се честиткама!

Reply
dusan окт 31, 2019 at 22:39

divlja ekipa. neophodan je ozbiljan trener

Reply
Marko нов 1, 2019 at 04:05

Ajde ne LUPETAJ, sram te bre bilo! Šta je bilo divlje , razbila ih Zvezda od prvog minuta, igrali momci odbranu- borili se, sem pada u četvrtoj. Trener treba, ali nemoj da se pljuju igrači i omalovažava pobeda protiv odličnog Himkija, koji od 10 utakmica ove sezone ima 9 pobeda i 1 poraz od CSKA

Reply
Goran0008034 нов 1, 2019 at 08:59

O cemu ti pricas covece?

Reply
Србин са Космета нов 1, 2019 at 13:46

Окорели гробари причају као ти,те Химки слаб,никад нису чули за тај клуб и слично.
Али,остварена је победа у ЕЛ и то није долазило у питање ни једног тренутка.То је битно.
Као и то да се буде Кузмић и Берон,а Симанић и Добрић добијају више минута и поверења!

Reply

Leave a Comment