Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Јединствени културно-уметнички спектакл у режији црвено-белих

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекали су Химки у спектакуларном амбијенту дворане ’’Александар Николић’’. Феноменалну увертиру још једног евролигашког спектакла имао је трубачки оркестарт предвођен Иваном Јовановићем, власником престижног признања ’’Златна труба’’ као и фолклорни састав КУД ’’Димитрије Котуровић’’.

Све је почело блоком родољубивих песама у извођењу трубачког оркестра Ивана Јовановића које су наишле на опште одушевљење публике у дворани и додатно распалили атмосферу у дворани. Уследио је спектакуларни излазак црвено-белих кошаркаша Црвене звезде мтс уз песму ’’Добро знај да увек ту сам ја’’. Публика је у један глас, уз пратњу трубе испратила капитена Бранка Лазића како изводи првотимце на терен.

Непосредно пред представљање екипе Химкија трубачки оркестар је изашао на терен уз громки аплауз публике. Уз ’’Каћушу’’ представљена је гостујућа екипа. А, када је дошло на ред представљање играча Црвене звезде у дворани су се угасила светла, а на центру терена поново је виђен јединствени аудио и вузелни спектакл које је ремек дело креативног тима КК Црвена звезда мтс. Трубачки оркестарт је тада засвирао тактове Видовдана, а то је све био знак поштовања наше културе и традиције и у циљу обележевања великог верског празника Светог Луке који је изузетно важан за српски народ.

Када су се екипе повукле на клупе тубачки оркестар је извео песму ’’Марш на Дрину’’ и подигао ’’борбену готовост’’ у редовима црвено-белих. Уследило је судијско подбацивање и велика утакмица је могла да почне.

То није био крај пропратног програма утакмице. Између прве и друге деонице је плесна група ’’Red Passion’’ уз тадиционалне српске песме. На полувремену утакмице КУД ’’Димитрије Котуровић’’ је имао традиционални наступ у духу нашег времена. Они су извели шаљиви приказ обичаја ’’Иде Лука, ето вука’’ у кореографији Андрије Караклајића и добили громки аплауз публике. И тај наступ био је прорпаћен сензационалним ефектима на терену, међу којима су се нашли и мотиви Светог Луке.

Комплетан перформанс је Црвене звезда приредила навијачима свесна значаја великог празника и неговања наше пребогате традиције. И овом приликом клуб жели свим Звездашима и православним верницима срећну славу Светог Луку! Својеврсну честитку уручили су и првотимци који су приказали вероватно најбоље издање од почетка сезоне и убедљиво савладали снажни Химки.

The post Јединствени културно-уметнички спектакл у режији црвено-белих appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Luka. нов 1, 2019 at 15:55

BRAVO ZVEZDO!!!

Reply
Србин са Космета нов 2, 2019 at 11:44

Браво Лука!
Не могу да верујем да и овде лупају минусе,на овај коментар.Ау,који су то паћеници кад морају да укуцају МОЈА ЦЗ,и да коментаришу,под лажним именима,стварно им није лако!

Reply

Leave a Comment