Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

„Вучице“ спремају клопку за „голубице“

Иза црвено-белих „Вучица“ је серија победа. Након лошег старта и пораза од суботичког Спартака на нашем терену и ремија који је био раван поразу у Нишу, наше девојке су везале серију од пет тријумфа уз остварени гол коефицијент 22:4. Само у претходна два сусрета наша екипа је до ногу потукла ривале, па су екипе Земуна (7:3) и новосадске Војводине (6:1) и морале бити задовољне што резултатски дефицит у тим сусретима није био и убедљивији. Оно што превасходно може да радује је чињеница да управо у та два сусрета екипа показује много већу жељу и борбеност. Летаргија која је захватила екипу на старту шампионата, као да је преко ноћи нестала, па самим тим у овом моменту нико са сигурношћу не може да тврди где је граница екипе тренера Славише Чуле који је евидентно покренуо екипу и донео нека нова позитивна стремљења. Предстојећи сусрет 9. кола Супер лиге Србије у фудбалу за жене свакако ће бити велики, највећи тест након којег ћемо сви моћи да са сигурношћу кажемо где се тренутно налазимо и да ли је пут којим заједнички корчамо прави.

Пред црвено-белим девојкама је дуел у којем притиска нема. Иде се директно на ноге званичном шампиону, тренутном лидеру и екипи која је више него равноправно у елитном такмичењу играла против мадридског Атлетика. Ако се на све наведено додају подаци да Суботичанке у досадашњем току националног шампионата не знају ни за шта друго изузев убедљивих победа, да су у претходних осам мечева чак 48 пута тресле мрежу противница, а да је репрезентативна голманка Милица Костић за 720 минута игре савладана само једном (једини погодак постигла је играчица ЖФК Земун Мина Чавић у 51. минуту меча 3. кола СЛС-а), јасно је какав задатак очекује „Вучице“ у суботње послеподне.

Ни историјат дуела двеју екипа не иде у прилог нашим фудбалеркама. Црвена звезда и Спартак су до сада одиграли 34 сусрета, док је један меч регистрован службеним резултатом. „Вучице“ су славиле само у два наврата. Прва победа остварена је у Суботици 18. марта 2012. године, а црвено-беле су поготком Таре Коркоран славиле резултатом 1:0. Други и до сада последњи тријумф Црвена звезда је остварила на свом терену 6. маја 2018. године. Головима Катарине Ђорђевић из једанаестерца и Миреле Тенков наша екипа је остварила тријумф резултатом 2:1. Из екипе која је тада осетила сласт победе над суботичком екипом у конкуренцији за састав и на предстојећој утакмици биће Јована Аранђеловић, Јована Миладиновић, Александра Савановић, Мирела Тенков, Јована Стојановић и Санда Малешевић. У осталим међусобним мечевима углавном су „голубице“ биле успешније славивши у чак 26 мечева. И даље свима у црвено-белом образи добро бриде када се присете 22 дана месеца маја 2016. и 29. септембра 2018. године када су наше фудбалерке доживеле праве катастрофе резултатима 0:7 и 0:6.

Први сусрет две екипе у актуелној сезони био је управо онај меч који је жељно ишчекиван и који је због тога донео и велико разочарење. Обележио га је катастрофалан кадровски одабир на старту меча где су офанзивне везне играчице „глумиле“ бекове, где је потенцијални џокер поред физичке и техничко-тактичке неспремности деловао као да је мислима 9.000 километара удаљен од Београда и где се на полувремену при минималном дефициту ушло у коцкање са никада увежбаваном тактиком у дефанзивној линији и на крају све је кулминирало понижењем са три лагане лопте у мрежи Саре Цетиње.

Шта очекивати овога пута…

Предстоји нам дуел у којем нико не може да гарантује тријумф. Оно што би могли и морали да очекујемо од наших девојака је да покажу борбеност, да покажу жељу и хтење. Не сме нам се догодити оно што смо имали прилике да видимо у првом овосезонском дуелу двеју екипа где смо за 90 минута упутили само један ударац у оквир гола, где смо показали толику борбеност да су девојке зарадиле чак једну јавну опомену и то због приговора, где смо имали тачно 100 пасова мање него што нам је просек на осталим мечевима, а и у тако смањеном узорку додавања чак 20% је било непрецизно, где нисмо извели нити један ударац са угла,…

… остаје нам нада коју и поред свега нико не може да нам одузме.

– Супер лига Србије у фудбалу за жене, 9. коло:
ЖФК Спартак – ЖФК Црвена звезда
Стадион: Градски стадион у Суботици
Датум: Субота, 2. новембар
Почетак: 14 часова

Повезане вести

Leave a Comment