Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Тотенхем

Фудбалери Црвене звезде сутра од 21 час на стадиону „Рајко Митић“ дочекују екипу Тотенхема у оквиру четвртог кола групне фазе Лиге шампиона.

Изабраници Владана Милојевића, после првенствене победе над екипом Пролетера (2:0), враћају се обавезама у најелитнијем европском клупском такмичењу.

Противник је Тотенхем, који долази на Маракану други пут у историји. Финалиста прошлосезонске Лиге шампиона и један од најбољих клубова Премијер лиге долази у Београд са жељом да се врати на победнички колосек, пошто су у првенству ремизирали са Евертоном (1:1).

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Са екипом Тотенхема Црвена звезда одиграла је до сада три меча – двомеч у сезони 1972/73 и овосезонски меч у трећем колу Лиге шампиона. Осмина финала Купа УЕФА у сезони 1972/73 донео је окршај београдске Црвене звезде и енглеског представника Тотенхема. То је уједно био и први међусобни сусрет ова два ривала у званичним европским такмичењима.

Тотенхем и Црвена звезда свој први сусрет одиграли су у Лондону, 29. новембра 1971. године и у тој утакмици енглески представник славио је победу од 2:0. Реванш на Маракани се одиграо 13. децембра 1972. када се окупило више од 70.000 гледалаца. Наш тим је савладао Тотенхем резултатом 1:0 голом Војина Лазаревића, међутим то није било довољно, па је енглеска екипа наставила такмичење.

Последњи сусрет десио се 22. октобра ове године, када је вицешампион Европе победио црвено-беле резултатом 5:0, головима Сона (2), Кејна (2) и Ламеле.

ПРЕНОСИ УТАКМИЦЕ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ТОТЕНХЕМ

Окршај енглеског представника и Црвене звезде биће емитован на две телевизије. Пренос утакмице можете испратити на првом каналу Радио Телевизије Србије и на каналу Аренаспорт 1.
Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се налази у завидној резултатској форми. У националном шампионату црвено-бели су везали седму победу у низу. Наши фудбалери су први на табели са шест бодова предности у односу на другопласирани Чукарички. Екипа Тотенхема налази се на 11. месту са 13 бодова и тренутно је у извесној кризи резултата. Наш противник није везао две победе од старта сезоне што је додатни проблем екипи Маурисија Покетина.

МИЛОЈЕВА РЕЧ

Стратег нашег тима Владан Милојевић није крио задовољство поводом новог изазова у Лиги шампиона.

Долази нам противник из самог крема светског фудбала. Имамо прилику да пред нашим навијачима одиграмо против озбиљног противника који је свих ових година правио добре резултате, што у Премијер лиги, што у Лиги шампиона, у којој су прошле сезоне дошли до финала. Што се здравственог стања играча тиче, видећемо данас после тренинга. Вукановић је под знаком питања, Гобељић такође, али је у нешто бољем стању од нашег нападача. Поносан сам што можемо да играмо овакве сусрете и мислим да ћемо се представити у најбољем светлу. Надам се да ћемо одиграти чврсту утакмицу. Од мојих играча очекујем да сутра буду фокусирани на терен и да дају свој максимум – јасан је шеф стручног штаба Владан Милојевић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Тотенхем је екипа која је играла финале Лиге шампиона и била у самом врху енглеског фудбала што довољно говори о јачини тима који поседује. У одбрани се истичу два најискуснија фудбалера, Вертонген и Алдервајрелд који својим ауторитетом у тиму показују енергију овог састава. На средини терена нападе креирају Ериксен, Али, али и млади Ендомбеле, док употребљиве лопте чека фантастичан трио напада Сон – Кејн – Моура који су до сада показали да су један од најбољих тандема енглеског фудбала.

СУДИЈА МЕЧА

Шпанац Карлос дел Серо Гранде биће главни судија на мечу између фудбалера Црвене звезде и Тотенхема у Лиги шампиона. Утакмица на стадиону „Рајко Митић“ биће за њега друга у каријери коју ће судити црвено-белима, јер је прошле године делио правду против Спартака из Трнаве (1:1) у квалификацијама за Лигу шампиона. Оно по чему се тај меч можда и највише памти је груба игра са много фаулова коју је дозволио шпански судија. Гости су направили 22 фаула, Звезда дупло мање. Упркос грубој игри, Шпанац је показао само три жута картона. У сутрашњем мечу помагаће му сународници Хуан Карлос Хусте и Роберто Алонсо, док је четврти судија Хосе Луис Монтеро.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ ЛИГЕ ШАМПИОНА

Уторак 5. новембар:

Барселона – Славија Праг 18:55;

Зенит – Лајпциг 18:55;

Борусија Дортмунд – Интер 21:00;

Челси – Ајакс 21:00;

Ливерпул – Генк 21:00;

Лион – Бенфика 21:00;

Наполи – Салзбург 21:00;

Валенсија – Лил 21:00.

Среда 6. новембар:

Баyерн – Олимпијакос 18:55:

Локомотива Москва – Јувентус 18:55;

Аталанта – Манцхестер Сити 21:00;

Баyер Леверкузен – Атлетико Мадрид 21:00;

Динамо Загреб – Шахтјор 21:00;

ПСГ – Клуб Бриж 21:00;

Реал Мадрид – Галатасарај 21:00.

The post У сусрет противнику – Тотенхем appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment