Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

Кошаркашице поражене од Цеља

У оквиру 6. кола регионалне ВАБА лиге кошаркашице Црвене звезде Комбанк дочекале су екипу Цинкарне Цеље. Словеначка екипа је још у првој четвртини стекла значајну предност коју су одржавале до краја сусрета. Након овог сусрета црвено-беле имају скор од једне победе и пет пораза и тренутно заузимају осму позицију регионалног такмичења.

ККЖ Црвена звезда Комбанк : ЖКК Цинкарна Цеље 64:73 (12:25, 25:23, 15:11, 12:14)

Велика борба, енергија и неизвесност који су стали у 40 минута утакмице у „Баскет Ситију“ донели су нам добру кошаркашку представу, али Црвена звезда није била задовољна исходом. И поред невероватне чињенице да црвено-беле већ сутра играју још једну утакмицу, шампион Србије је био конкурентан ривал лидеру региона, који је правио екипу за Еврокуп, и боље у појединим деловима сусрета.

Почетак кошмаран, много техничких грешака, лопта није хтела у кош, чак ни из зицер покушаја, а фаворизовани гости „лаке руке“, тандем Дир&Киз доносе серију 1-18 (16 поена комбиновано). Звезда је углавном погађала са пенала, Маша Јанковић је постигла прве поене из игре на 2.30 до краја четвртине, а уласком Марте Вуловић црвено-бели тим је добио и на чврстини под кошем, па првих десет минута завршава са 12-25.

У другом периоду се Звезда пробудила, заиграла много боље у дефанзиви, мини серијама топила минус, а серијом 7-0 завршила прво полувреме за 37-48.

Трећи период је био пресудан. Нажалост, нису играчице биле једини актери. Звезда је успела да дође до свог ритма, потпуно се вратила резултатски у меч, иако је имала проблема са фауловима (Јанковић, Бојовић, Мандић), међутим, током четвртине није био исти критеријум главног арбитра, а на 1.35 до краја трећег периода игре Милица Бојовић је очигледно фаулирана, што је и показао ближи арбитар испод коша, али главни тако није мислио, одлука је преиначена, па је након приговора искључен тренер Црвене звезде Драган Вуковић, после друге техничке грешке. Уследили су бројни приговори и негодовања, нису уродили плодом, Цеље је искористило слободна бацања, а Звезду у игри одржала тројком Милина Мишељић, (52-59).

Поново су се примакле црвено-беле на минус три (59-62), уз још једну тројку Мишељићеве, али тада је прво свиран контрафаул Сањи Мандић, а затим и лопта за Цеље, искористио је то доста искуснији противник да се резултатски одлепи захваљујући поенима инспирисане Телер Дир, плејмејкера са Тексас колеџа, и да мирно уђе у финиш меча. Црвено-беле су од краја меча мини серијом 4-0 успеле да спусте минус за коначних 64-73.

Са по 12 поена најефикасније у редовима Црвене звезде биле су Маша Јанковић и Нађа Недељков, 11 је убацила Марта Вуловић, по 10 Катанић и Мишељић.

Очекује нас репрезентативна пауза, али нема одмора за шампиона Србије. Већ сутра од 17 часова на програму је дуел у Врбасу, у оквиру 6.кола ЖКЛС.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Митровић, Мишељић 10 (2ск), Деурић, Ђокић, Вуловић 11 (2ск 1блк), Недељков 12 (3укл), Катанић 10 (5ск 3ас 5укл), Чорто, Бојовић 5 (4ск), Тешић 2 (3ск), Мандић 2 (2ск 10ас 4ук), Јанковић 12 (5скс 1блк). Тренер: Драган Вуковић.

(фото: waba-league.com)

Повезане вести

Leave a Comment