Moja Crvena Zvezda
АрхиваДомаћи шампионатДруги пишуФудбал

Prosinečki:“Volkov je igrač za Zvezdu“

Vladimir Volkov - oduševio Prosinečkog

Robert Prosinečki je analizirajući za „Blic“ utakmicu Lige Evrope Dinamo (Kijev) – Šerif, rečenicom: „Volkov je igrač za Crvenu zvezdu“, dovoljno rekao. Na potezu je rukovodstvo kluba iz Ljutice Bogdana, a jedino pitanje vezano za angažovanje srpskog internacionalca jeste mogu li crveno-beli da se uključe u trku sa mnogo bogatijim klubovima iz Evrope.

Valerij Pavličenko, šef skauting službe Šerifa, ima veoma pozitivno mišljenje o Volkovu. On tvrdi za „Blic“ da u Tiraspolj još nije stigla nijedna zvanična ponuda za njega, iako postoje određena interesovanja, a pre svih Genka koji je, prema pisanju belgijske štampe, spreman da plati milion evra za njegov dolazak.
– Vladimir je prvi igrač iz Srbije koji je došao kod nas i svojim odnosom prema obavezama otvorio je vrata svim ostalim igračima, koje smo u međuvremenu doveli sa vaših prostora. Zahvaljujući njemu shvatili smo da imate odličan potencijal.

Kolike su šanse da Volkov napusti Šerif i potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom?

– Poznajem gospodina Adžića odranije, ali mi se nije javio do sada, što ne znači da neće. Ono što je sigurno, za Volkova se interesuju dva ruska i jedan ukrajinski klub, kao i belgijski Genk. Ono što, takođe, mogu da dodam jeste da sam video da se u nekim srpskim medijima pojavila informacija da je obeštećenje za Volkova 200.000 evra. To je smešno, njegova cena je mnogo, mnogo veća. On je jedan od naših najboljih igrača, prvaci smo Moldavije, igrali smo kvalifikacije za Ligu šampiona i u Ligi Evrope. Ni sa kim još nismo zvanično pregovarali, kada se pojavi ponuda, sastaćemo se i videti u kom pravcu će se odvijati dogovori.


Želja Crvene zvezde je i Nadson, defanzivac iz Brazila?

– On je specifičan igrač, levi centralni defanzivac, a dešnjak. Takvih igrača je malo, on je već četiri godine kod nas, postoji i za njega određeno interesovanje iz Rusije, pa ćemo videti – završio je Pavličenko.
Za Volkova je do sada jedina zvanična ponuda stigla još letos, i to posle dvomeča Šerifa i Bazela. Tada su Švajcarci na papir stavili milion evra na ime obeštećenja i bili glatko odbijeni. Situacija se za nekoliko meseci promenila utoliko što srpski fudbaler ima važeći ugovor još godinu dana, a ako ne ode ove zime, moći će tokom leta da počne pregovore sa drugim klubovima i da sledećeg decembra ode bez obeštećenja. Crvena zvezda bi mogla da iskoristi ovaj momenat i da pokuša da se dogovori sa rukovodstvom Šerifa oko eventualne isplate obeštećenja na rate. Naravno, u tom slučaju morale bi i da se daju određene garancije, poput bankarskih.
Kod samog Volkova u poslednjih nekoliko dana nije se promenilo ništa od prethodne izjave za „Blic“, osim što je u svoj si-vi dodao odličnu partiju protiv Dinama u Kijevu.

Повезане вести

4 comments

Comments are closed.