Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Пораз црвено-белих од Реал Мадрид

Црвено-бели су у многоме испунили план. Успели су да успоре феноменалне бекове Реала, одиграли ратнички и борбено свих 40 минута, али су пали у последњој деоници када је искуство светских шампиона Серхиа Лјуља и Рудија Фернандеза дошло до изражаја.”Краљевски клуб” је последњи квартал добио резултатом 26:8 и у том периоду убацио чак седам тројки.

Понестало је тада снаге и свежине Црвеној звезди, а један од највећих разлога за то биле су повреде које су уочи утакмице од терена одвојиле Дејана Давидовца и Филипа Човића, што је уз раније повређеног Дерика Брауна било превише да се супротстави силном Реал Мадриду.

Најефикаснији актери у редовима црвено-белих били су Били Берон који је убацио 17 поена. Уз њега је двоцифрен био Лорензо Браун који је уз 14 поена придодао и шест скокова и пет асистенција.

Од почетка утакмице играло се у споријем ритму што је био и план изабраника Андрије Гавриловића. Међутим, игра у нападу није била на највишем нивоу у редовима црвено-белих. За пет минута игре постигли су само два поена па је упркос доброј одбрани противник имао пет поена предности – 2:7.

Гист је прекинуо серију Реала и покренуо екипу. Уследила је тројка Брауна, а убрзо је и Гист погодио за прво вођство – 9:7.

Међутим, трагала је Црвена звезда нападачки ритам и даље, а искуство противника је било значајно у коришћењу грешака. Реал је са три поена предности отишао на први одмор – 9:12.

Почетак друге деонице личио је и на почетак меча. Серија 10:3 ривала донела је Реалу прво двоцифрено вођство – 12:22. Важне поене постигао је тада Мо Фаје, а после добре одбране стигла је и прва тројка Били Берона из трећег покушаја – 17:22. Кузмић је приближио у следећем нападу црвено-беле на само три поена заостатка (19:23).

Ипак, Лапровитола је пронашао тројку из тешке позиције и одбио силовит налет изабраника Андрије Гавриловића. Након тројке преискусног Рудија Фернандеза Мадриђани су отишли на девет поена предности – 22:31. Међутим, Звезда није клонула! Уз подршку са трибина наставила је енергично да приступа сваком нападу. То се и исплатило када је Браун смањио вођство гостију полагањем у контри, а дворана је експлодирала када је Били Берон погодио нову тројку из веома тешке позиције – 27:31.

Иако је остало шест секунди до полувремена, било је то довољно за Серхиа Лјуља да погодио карактеристичан шут са једне ноге и повећа вођство екипе на полувремену – 27:33.

Трећа деоница је била у бржем ритму. Козер је предводио поентерски Реал у тим моментима, али су важне тројке погађали Добрић и Симанић и прекидали низове Мадриђана који би им донели значајнију предност. Након шест минута игре гости су имали пет поена предности (40:45), а онда је Симанић пронашао нову тројку која је потпуно примакла Звезду – 43:45. Лорензо Браун је са слободних бацање потпуно изједначио резултат – 45:45.

Није се дуго чекало до вођства Црвене звезде. Креирао је Браун, а егзекуција је била Мохамеда Фајеа који је тројком из угла у завршници трећег периода донео Звезди три поена предности – 50:47.

Почетак последњег квартала припао је Мадриђанима. Црвено-бели поново нису проналазили ритам у нападу и за готово четири минута игре постигли су само два поена што је омогућило гостима серију 14:2 и повратак на девет поена предности – 52:61.

Серију је прекинуо Берон, а онда је Лорензо Браун закуцао што је подигло публику на ноге – 56:61. Међутим, преискусни Лјуљ је везао четири поена, а онда још искуснији Руди Фернандез погодио нову тројку. Реал се на два и по минута пре краја одаљио на десет поена предности – 58:68.

Победник меча је тада чини се био решен, а Реал је погодио до краја још неколико тешких шутева.

Црвена звезда мтс – Реал Мадрид 60:75 (9:12, 18:21, 25:16, 8:26)

Црвена звезда мтс: Кузмић 4, Л. Браун 14 (6ск, 5ас), Перпероглу, Ненадић 1, Лазић, Фаје 7, Берон 17 (4ск, 4ас), Добрић 5 (5ск), Гист 6 (5ск), Дженкинс, Симанић 6, Оџо.

The post Пораз црвено-белих од Реал Мадрид appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

Goran нов 8, 2019 at 15:05

Daj bre stalno nesto kukate i mracite…Ok trenutno u Evropi i regionu nismo na prvim mestima u takmicenjima u kojima igramo i to se uvek menja nekad smo dobri,nekad losiji…Ali kada neko kaze da se ovako veliko Sportsko Drustvo nema cime podiciti a mi do sada od pocetka godine osvojili 38 ekipnih trofeja,20 ekipnih trofeja seniori i 18 mladje kategorije i jos imamo neka takmicenja u Novembru i Decembru gde se borimo za pehare…Znaci u Evropi ne mozemo uvek da budemo prvi jer em su jaki protivnici,em imamo Bog zna koliko manje budzete od istih i slabije sastave,ali u domacim takmicenjima je do sada ok u vecini sportova…Ok ne u rukometu i muskoj odbojci ali ne moze uvek da se bude svugde prvi…Fudbaleri trenutno prvi u prvenstvu,fudbalerke medju prva 3 tima na tabeli,kosarkasice dele prvo mesto sa Kraljevom,odbojkasice medju prva 3 tima na tabeli,vaterpolisti i vaterpolistkinje jos nisu poceli ligu ali ce sigurno biti u vrhu i borbi za trofeje…I kako bre to u drugim sportovima lagano koprcanje kada smo npr. u futsalu prvi na tabeli,u ragbiju 13 smo osvojili Balkan Superligu,domaci Superkup i domaci Kup,Zene Ragbi 9 Prvaci Drzave,Automobilizam Prvaci Drzave na kruznim stazama,Atletika dupla kruna i muskarci i zene,Hokej Prvaci Drzave i Prvaci Regionalne Lige,Macevanje muskarci Prvaci Drzave Mac i Zene Prvaci Drzave Floret i Mac…Znaci svasta se ovde pise a da neki i ne prate uspehe klubova naseg SD…

Reply
kalio gulić нов 8, 2019 at 09:05

mislim da su katastrofalno loši treneri ključni problem,fudbalera,košarkaša,rukometaša, a udrugim sportovima je lagano koprcanje.Ovako veliko sportsko društvo da se nema niočim podičiti,katasrofa!

Reply
Darko нов 8, 2019 at 02:44

Nema komentara… Porazi su postali uobičajena stvar naših košarkaša… A onda pobedimo Fener i Himki i krijemo se iza tih pobeda i zatvaramo oči da jedini na svetu imamo plejmejkera koji nema nijednu asistenciju na utakmici, da imamo u sastavu poznata imena evropske košarke koja ne mogu 5 minuta u kontinuitetu da igraju sa punom snagom, jer su u odavno izašli iz ozbiljne fizičko-atletske priče, da imamo trenera koji vrši izmene po nekom šablonu, a ne prema trenutnoj situaciju(Beron u napadu, a Dobrić i Simanić u odbrani – dovode nas do vidjstva u trećoj četvrtini, i onda ih tako eazifrane trener povlači i vraća ih kad je, Real poveo sa 12 razlike)…. Itd… Itd… Dolaze grobari uskoro… Ako tu izgubimo…nek ide sve…

Reply

Leave a Comment