Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Гавриловић: Четири утакмице у кратком року оставиле трага

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да савладају Реал Мадрид. Утакмица је била у потпуном егалу 30 минута, али је последњи квартал припао искуснијим гостима. Чак седам тројки Мадриђана, али и скраћена ротација црвено-белих услед повреда били су фактори да разлика, по свему виђеном буде и превисока. ’’Краљевски клуб’’ славио је резултатом 60:75, а након утакмице говорио је Андрија Гавриловић:

Честитам Реал Мадриду јер су одиграли добру дефанзивну утакмицу током 40 минута. То је био наш проблем вечерас, а последња четвртина је само резултат њиховог рада у одбрани, пресинга и агресивности на скоку, што смо платили у последњих пет минута. Задовољан сам због реакције мог тима у трећој четвртини јер су се борили и ушли смо у последњу четвртину са вођством – рекао је у уводном излагању Гавриловић.

Уследила су новинарска питања, а прво је било да ли ће бити доселекције играча:

Не бих преузимао на себе одговорност шта треба да се уради, разумећете из ког разлога. Дерик Браун чека још два специјалистичка прегледа пре него што добије зелено светло да тренира са екипом. Он има повреду колена која је последица ранијих интервенција и ствар је у томе да треба да се врати у форму и под неким одређеним обимом рада има проблеме са коленом. Филип је јуче повредио колено. Био је на магнетној резонанци, истегнуо је укрштене лигаменте, требаће му неколико дана. Давидовац има бол у леђима и треба да санира ту упалу, ради терапије и лечи се медикаментима. Лазић је добио ударац у нос, али је био спреман да се врати, али због енергије коју је донео Добрић и због тога што је покрио то што је требало да дели са Бранком, тај притисак на лопту и одбрану од пик ен рола и плејмејкера га нисам користио више – истакао је тренер Црвене звезде.

А да ли је екипа била стегнута када се меч ломио:

Поготово у првој четвртини је било ситуација где смо ми били вероватно мало стегнути где смо били никог није било у рекету иако је договор и правило да увек најмање два играча иду на скок у нападу. Што се тиче њиховог офанзивног скока, Таварес после својих кретњи у дубину остаје и често хвата тај скок у нападу, Гаруба је исто агресиван. Требало је да играмо ту више физички, на ивици фаула – рекао је Гавриловић, а затим додао:

Покушао сам изменама и, на жалост, није никакво оправдање, али на неке играче су четири узастопне утакмице оставиле трага. Ту пре свега мислим на Перпероглуа, Дженкинс није био агресиван колико би требало и мислим да се ту исцрпела наша ротација у последњој четвртини и, такође на жалост, време ту јако брзо истекне и тројки 7/9 у последњој четвртини разлика је врло брзо отишла – закључио је Гавриловић.

The post Гавриловић: Четири утакмице у кратком року оставиле трага appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

nele нов 8, 2019 at 15:28

Ovaj prica istu pricu kao i Tomic, mora da ga je nas bivsi genije zarazio tokom svog boravka u Zvezdi. Pre svega, kakav je to nedostatak igrati bez Derika Brauna, pa prakticno bez njega igramo celu sezonu, nije se ni osetio u igri Zvezde na neki pozitivan nacin! Ni Filip pa ni Lazic nisu neki narociti faktor ove sezone u Evroligi tako da su oni manje-vise nebitni. Dzaba ti dobra odbrana kada vi vise od pola zadnje cetvrtine ne mozete da ubacite jedan jedini krsteni poen! Kao, kriva je za to cuvena jaka realova odbrana, malo sutra! Zvezda i nakon ovih silnih poraza ima manje ukupno primljenih poena od Reala, znaci ovakve „vadilice“ mu nece upaliti jer su one na nivou njegovog loseg prethodnika! Mi jednostavno nemamo dobar i organizovan napad iako imamo sasvim dobar roster ove sezone. Imamo roster ali nemamo trenera……………..

Reply
ivan niksic нов 8, 2019 at 09:31

G-din Gvarilovic , za razliku od njegovog prethodnika, zaista i djeluje gospodski, ima gospodske manire i ponasanje, prijatan je za gledanje i slusanje, djeluje smireno, engleskim se sluzi vrlo korektno, covjek je na mjestu, prosto receno, ALI ono sto je sa sportske i rezultatske strane takodje evidentno, pomocnik trenera koji je bio pomocnik inace karijernom pomocniku trenera Tomicu, ne moze, sto je i ocekivano, vise od ovoga, jer da je suprotno, onda bi svuda pomocnici trenera bili prvi treneri a inace glavni i u stvari pravi i glavni treneri poput Mesine, Obradovica, Pesica, Lasa i ostalih, ne bi bili potrebni i ne bi ljudi bacali pare na njih. Niko nije sa niima to uspio niti sa mnogo jacim ekipama i to niko ne pokusava, sem g-dim Covic sa Crvenom Zvezdom, a ti eksperimenti svakako znamo kako se zavrsavaju, neslavno. Zvezda je prema rijecima istog ove sezone u tim ulozila preko 8 miliona evra i zaista tim djeluje za nase standarde i uslove vrlo dobro i jako, skup i iskusnih i mladjih igraca, ali nema Trenera, nema dobrog i prijeko potrebnog ucitelja i stratega koji ce to sve posloziti, povezati i napraviti od ovakvih igraca TIM! Svaka druga prica je, kao sto vidimo Krka, Primorska, mucenje sa Cibonom, Megom, u EL 2:5 odnos pobjeda i poraza, put u poraz!

Reply
dusan нов 7, 2019 at 23:37

kad je frka u trecoj uvedes borisu i ognjena i povedemo. onda njih dvojice nema u poslednjoj cetvrtini dok ovi nisu stekli ozbiljnu prednost. petorka lorenco, dzenkins, stratos, faje i gist a dvorana peva mars na drinu.

Reply

Leave a Comment