Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФутсал

Још једна победа футсалера у неизвесном мечу

У 7.колу футсал лиге Србије састали су се КМФ Црвена звезда – КМФ Калча. Црвена звезда се осамила на челу табеле као једина непоражена екипа до сада а гости из Ниша су стигли у Београд као четврти и у успону су форме с обзиром да су након уводна два пораза заређали четири узастопна тријумфа, тако да се овај меч може сматрати дербијем. У овом мечу, у београдској Хали Спортова “Ранко Жеравица” боља је била екипа Црвене звезде.

КМФ Црвена звезда – КМФ Калча 4:3 (2:2)

Одмах је Звезда извршила притисак на противника па је најпре наизглед слаб шут преварио голмана, лопта му је прошла кроз ноге и зауставила се на стативи и тек након тога је успео да интервенише. Али само што је убацио лопту у игру Звезда је повела преко Петрова. Након притиска на половини противника одузета лопта и рутинска егзекуција.

Након тога две шансе за госте. Најпре из слободног ударца из веома изгледне позиције али лопта пролази поред живог зида али и поред гола, а недуго затим и из изгледне позиције шутирају преко гола.

Одмах након те друге шансе Звезда кажњава промашаје, опет је Страхиња Петров повукао по боку по левој страни и неодбрањиво шутирао.

Доста динамично се играло, доста фаулова и агресивности на обе стране, за нијансу конкретнији гости који су успели то да крунишу у 7.минуту када је играч гостију након соло продора погодио горњи леви угао за 2:1.

У 15.минуту гости стижу до изједначења, убачена лопта са стране, након прекида, на другој стативи играч гостију сам и убацује лопту у мрежу.

Након тога офанзива Звезде, неколико добрих шутева које је голман гостију одбранио.

Изузетан интензитет игре, константан пресинг обе екипе, доста негодавања из публике на одлуке судија и уздаха кад је мало фалило да се дође до гола и аплауза након добрих потеза. Из такве брзе игре проистиче и доста грешака. Свега је било и то на обе стране. Веома занимљиво полувреме.

Друго полувреме почиње тоталном офанзивом Звезде, страшан пресинг доноси неколико солидних покушаја, пре свих Петрова и Станојевића. А онда у 24.минуту слободан ударац за Звезду и Рнић прецизно пласира лопту за 3:2.

Међутим, нажалост вођство није дуго трајало. Гости долазе до изједначења након једног не тако јаког шута који је и изблокиран али лопта наставља да се креће ка голу веома споро али услед неспоразума у одбрани Звезде нико је није покупио и она завршава у мрежи.

Звезда у наставку наставља да притиска и полаже све наде у напад, али се гости организовано бране и стварају из контри доста проблема пред нашим голом, срећом нису успели до реализују своје шансе. Звезди се труд коначно испатио у 33’  захваљујући мајсторији капитена Перића, који након соло продора и лажњака за голмана успева да постигне гол.

Успела је Звезда до краја да одбрани вођство пред налетима гостију и тако и други узастопни дерби реши у своју корист.

 

Хала: Џала спортова „Ранко Жеравица“

Гледалаца: 500.

Судије:Петар Радојчић (Инђија), Милош Јоцовић (Нови Сад) и Ђорђе Нинић (Београд).

Стрелци: 1:0 Петров у 1, 2:0 Петров у 4, 2:1 Вукадиновић у 7, 2:2 Павловић у 15, 3:2 Рнић у 24, 3:3 Рамић у 25, 4:3 Перић у 33. минуту. Жути картони:Д. Поповић, Петров, Рнић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Радмановић, Перић, Д. Поповић, Петров, Талес, Рнић, Б. Поповић, Копања, Станојевић, Роксић.

Калча: Стефановић, Вукадиновић, Павловић, Костић, Рамић, Јањић, Арсић, Николић, Кнежевић, Спасић, Стојадиновић, Стојановић.

Повезане вести

Leave a Comment