Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Јавор

Фудбалери Црвене звезде сутра од 14 часова и 30 минута гостују екипи Јавора из Ивањице у оквиру 16. кола Суперлиге Србије.

Изабраници Владана Милојевића, после утакмице са Тотенхемом, настављају поход ка шампионској титули. Ривал је Јавор из Ивањице, које се ове сезоне вратио на суперлигашку сцену. Наши фудбалери имају прилику да наставе сјајан низ победа у првенству и забележе 14. тријумф у националном шампионату.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

До сада смо се са екипом из Ивањице сусрели 27 пута. Први сусрет одигран је првог септембра у Ивањици 1969. године када је тим Миљана Миљанића славио резултатом 3:0 головима Михаиловића, Лазаревића и Арнејчића. Црвена звезда је у дуелима са ивањичким суперлигашем забележила 21 победу, један реми и само пет пута је била поражена уз гол разлику 50:17.

Последњи дуел против Јавора одигран је ове сезоне на Маракани. Тим Владана Милојевића стартовао је првом првенственом победом 20. јула против Ивањичана резултатом 2:0. Голове су постигли Бранко Јовичић и Ел Фарду Бен.

ПРЕНОС УТАКМИЦЕ ЈАВОР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Директан пренос утакмице у Ивањици можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 14 часова и 30 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се налази у завидној резултатској форми. У националном шампионату црвено-бели су везали седам победу у низу. Наши фудбалери су први на табели са шест бодова предности у односу на другопласирани Чукарички. Екипа Јавора налази се на деветом месту Суперлиге са 19 освојених победа. Ивањичани нису поражени у претходне четири утакмице, иако су имали тешке противнике попут ТСЦ-а и Војводине.

МИЛОЈЕВА РЕЧ

Шеф стручног штаба Владан Милојевић изнео је очекивања пред сутрашњи дуел и подсетио да је први тренерски посао имао баш у тиму из Ивањице.

Очекује нас веома тешка утакмица. Долазимо у госте екипи која игра сјајно у последње време. Борбени су, чврсти и играју врло стрпљиво. Направили су добре резултате и показују да имају одличан карактер. Похвалио бих и стручни штаб Јавора који ради сјајан посао. Они су локал патриотска екипа и таква им је и публика. То је клуб у ком сам направио прве сениорске кораке као тренер и захвалан сам им на пруженој прилици. Имаћемо врло тежак задатак. Желим да буде сјајна утакмица, да све прође у најбољем реду и да направимо спектакл у Ивањици – рекао је Милојевић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Екипа Јавора је једна од најмлађих екипа у лиги. Најбољи стрелац екипе је млади офанзивни везиста Никола Петковић који је до сада постигао осам голова, а који је такође и најбољи асистент екипе. Такође у нападу највећа опасност по гол противника је и искусни Момчило Мркаић. Капитен екипе је најискуснији фудбалер Иван Цветковић који има 38 година.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија меча је Петар Пипер, коме је ово први меч ове сезоне на ком је главни арбитар. Помагаће му Павле Пипер и Марко Ђуричић. Четврти судија је Лазар Лукић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота, 9. новембар:

Напредак – Чукарички 16:00;

Рад – Спартак Суботица 16:00;

Радник – Младост 16:00;

Мачва – Војводина 18:00.

Недеља, 10. новембар:

ТСЦ – Вождовац 14:30;

Јавор – Црвена звезда 14:30;

Партизан – Инђија 16:30.

The post У сусрет противнику – Јавор appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment