Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

(К)икс у Ивањици, Јавор одолео

ЈАВОР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:1 (1:0)

Након пораза од Тотенхема, наш тим се вратио првенственим обавезама у Суперлиги Србије, одигравши нерешено са екипом Јавора у гостима – 1:1. Утакмица која је обиловала приликама, створеним посебно од стране нашег тима, завршила се неповољно по Црвену звезду. У највећој мери лоша реализација нас је коштала губитка бодова.

Највероватније због физичке и психичке потрошње својих играча у мечу са Егнлезима, тренер Милојевић је и овај пут значајно изменио састав у односу на претходни. Штавише, промењени су сви играчи осим Борјана и Милуновића. Шансу су добили и играчи који ове сезоне имају прилично слабу минутажу, попут Бабића и Иванића, па је ово била права прилика да пробају да убеде струку да им повећа број одиграних минута. Капитенску траку је на овом мечу задужио Милан Борјан, због одстуства Марина.

До прве прилике на мечу чекало се свега шест минута, када се некако до лопте докопао нападач домаћих, Петковић. Шутирао је из веома изгледне позиције, али је, срећом, био изблокиран.

У наредних пет минута наш тим ствара две прилике – најпре се у 9. минуту Вулић оклизнуо, па га је то спречило да упути озбиљнији ударац из слободњака; а потом, у 12. минуту одличну прилику за наш тим пропушта Симић. Гајић је упутио одличну лопту у простор, Вељко ју је солидно примирио, шутирао, али се истакао Лазовић па је Звезда морала да се задовољи само корнером. Између те две прилике, домаћи играчи су тражили једанаестерац након старта Родића над Долмагићем.

Играо се 15. минут када је наш тим имао две колосалне прилике. Све је то испрва лако изгледало, Бен је избацио усамљеног Родића на левој страни, али је шут нашег левог бека сјајно одбранио чувар мреже Јавора. Лопта се одбила до Иванића који је имао задатак да погоди мрежу коју није бранио голман, већ штопер домаћих, а управо је њега и погодио. Седам минута касније, још једну употребљиву лопту упутио је Бен у срце шеснаестерца домаћих, тамо је са пенала прихвата Бабић и из окрета погађа простор између гола и наших нападача, па „неодлучна“ лопта одлази у гол аут. Није пуно фалило да је закачи Боаћи и спроведе у гол.

У 25. минуту видели смо први гол на мечу, и то у нашој мрежи. Напад је деловао веома једноставно и прецизно, комбиновали су Кувељић и Јевремовић на левој страни, па је напослетку упошљен Мркаић, који из прве гађа и погађа Петковића на петерцу. Овај је побегао Родићу и није му било тешко да лопту спроведе у мрежу за 1:0.

Већ за три минута могли смо до изједначења. Фантастично је Симић прошао по левој страни, идеално упослио Бена, који са пенала туче преко гола. Стварао је наш тим шансе, али до поготка у тим тренуцима нисмо могли.

Веома непријатно по наш тим било је и у 36. минуту. Мркаић се лагано кретао ка нашем казненом простору, нико му није излазио у блок па је то играч Јавора искористио, шутирао снажно у Борјана који лопту одбија, на срећу, до Бабића па је опасност успешно отклоњена. И пет минута касније Јавор је са дистанце могао до поготка. Веома опасном шуту Пишчевића, тик поред леве стативе, претходила је грешка Кањаса на средини терена. Сведоци смо колико лако такве грешке кажњавају тимови из Лиге шампиона, а није много фалило ни Ивањичанима да учине исто.

Шансе су се у првом полувремену смењивале као на траци, па је тако у 44. минуту Црвена звезда још једном могла до изједначења. Након испуцане лопте од стране Милуновића, лоше је интервенисао Пишчевић, па је Боаћи повукао лопту као играч најближи голману Лазовићу. Вукао је добрих 30-ак метара, иако је на леђима имао два дефанзивца домаћих, све је добро урадио, изборио се за позицију за шут, али је ту поклекао и погодио истрчалог чувара мреже. Ово је била можда и највећа прилика за наш тим у првом делу, поред пропуста Иванића.

За разлику од многих утакмица где питала искључиво Црвена звезда, у првих 45 минута овог меча то није био случај. Иако смо држали лопту у поседу, створили неколико изгледних прилика и донекле контролисали игру, Јавор је тај који је постигао гол. И не само то, већ је још пар пута веома озбиљно запретио Борјану, па су наши дефанзивци много концентрисаније морали да уђу у наставак. Игра нашег офанзивног дела и није била толико лоша, могли смо и морали бар до једног поготка, али остаје горка чињеница да је и Јавор у фази напада олако долазио до ситуација из којих су могли угрозе наш гол.

На полувремену, тренер Милојевић изводи Кањаса, а у игру уводи и другог нападача – Томанеа.

На самом почетку другог полувремена, Јавор је тај који је претио. Видели смо неколико убацивања лопте у шеснаестерац (наша одбрана је била на нивоу у тим ситуацијама) и један лош шут из добре позиције ван 16 метара.

Шест минута је требало нашим играчима да први пут запрете. Након корнера и гужве у казненом простору, лопта се одбија на неких 17 метара од гола, где је полуволејем Вулић шаље мало преко гола. Био је то изузетно снажан ударац. И минут касније покушали смо са дистанце, овај пут преко Бена, али лопта овај пут одлази неколико метара лево од гола. Звезда се ослободила иницијалног притиска домаћих, па се само чекало када ће се створити нека конкретнија прилика.

А велику шансу видели смо у 56. минуту. Након корнера лопту избија један од играча Јавора, али само до Симића на неких 12 метара од гола. Распалио је по тој лопти омалени нападач Звезде, савладао Лазовића, али не и Пишчевића који на гол линији спречава најгоре по његов тим. Ово је био други пут да су дефанзивци Јавора „бранили“ свој гол уместо Лазовића.

Четири минута касније, узвраћа Јавор. Петковић је са десне стране упутио повратну лопту ван 16 метара ка запаженом Пишчевићу. Овај одлично реагује и гађа доњи десни угао, где се Борјан сјајно бацио, па на крају и ухватио лопту. Минут касније, голман Лазовић прави своју прву грешку данас. Лопту је са десне стране веома лоше упутио Боаћи, а чувар мреже Јавора уместо да је ухвати, одлучује да је испуца, при чему погађа Томанеа, али на његову срећу лопта одлази у гол аут.

Како је време одмицало, наши играчи су имали све мање времена за преокрет, а и домаћи су мало „повукли ручну“ па су користили сваки моменат како би украли који секунд времена. Веома непријатну ситуацију видели смо у 65. минуту, када је голман Лазовић за делић секунде био бржи од Боаћија, који пада и остаје да лежи непомично на трави. У наставку те акције, наш тим је имао нову прилику да погоди празан гол, али ствари још једном спасавају дефанзивци Јавора. Утакмица је прекинута како би се указала помоћ нашем нападачу, срећом није било последица након пада.

Два минута касније, још један слободан ударац за наш тим, из идеалне позиције. Овај пут је шутирао Бен, али непрецизно – преко гола. Уместо Иванића, који ни овај пут није оправдао очекивања, Милојевић уводи и последњег свог офанзивног играча с клупе, Милана Јевтовића. У међувремену, пожутели су Борјан и Долмагић, обојица због приговора.

У 70. минуту Јавор је могао да реши питање победника. Чини се да је Бабић наивно испао, Долмагић је остао сам, искоса са десне стране, гађао супротан угао нашег гола, савладао Борјана, али је сада наш дефанзивац (Милуновић) тај који је преузео улогу чувара мреже. Јавор тада везује два корнера, а после другог озбиљно је покушао Пишчевић са пет метара, мало поред гола. Стекао се утисак да наши играчи нису имали довољно енергије за евентуални преокрет, гол нам је што пре био потребан.

У 75. минуту добијамо и нови слободан ударац, са готово исте позиције из које је Бен лоше шутирао десетак минута раније. Поновио је свој лош шут преко гола.

Играо се 77. минут када је нашем тиму поништен погодак. Јевтовић је нанизао два играча по десној страни, центрирао одлично ка Томанеу који пребацује лопту на другу стативу на Боаћија. Овом није било тешко да погоди, наши играчи почели су да славе, али је рука судије Пипера била подигнута након сигнализације помоћника. Два минута касније, већ четврта или пета прилика за наш тим из слободног ударца. Са 18 метара, мало улево, шутирао је добро Вулић, Лазовић остао укопан, али лопта одлази мало преко пречке.

Са великим притиском нашег тима борио се Јавор, ређали су се наши напади, корнери, слободњаци, шутеви, али узалуд. У 83. минуту, након новог корнера са десне стране, лопта се одбила до Вулића који је са 13-14 метара шаље преко гола.

Колико лопта није хтела у мрежу видели смо и у 86. минуту. Након корнера и велике гужве у петерцу, Бабић покушава петом, веома лоше, али се лопта одбија до Томанеа који је из одличне прилике, са неких шест метара шаље преко гола.

Само минут касније стижемо до заслуженог изједначења. Вероватно и најлепша акција нашег тима данас: Родић сјајно избацује Симића по левој страни, овај из прве заврће ка Боаћију, који несебнично упошљава Јевтовића на десној страни. Милан Јевтовић шутира из прве, прецизно и оштро по земљи, па спаса за Лазовића није било. Било је 1:1 у 87. минуту.

Три минута касније, након центаршута Родића са леве стране, скочио је Боаћи, захватио лопту која се од земље високо одбија до Лазовића. Судија Пипер, продужио је меч за пет минута, а Милојевић је увео Панкова уместо Гајића.

У 92. минуту изводимо још један корнер, након изблокираног шута Томанеа са 15 метара. Након акције из тог корнера, Јевтовић је шутирао веома неприцизно из велике удаљености.

Крнић је ушао у 94. минуту уместо Петковића, а тада наш тим долази до још једног корнера, након којег Томане главом шаље лопту преко гола. Није ово било много опасно по гол Јавора, а тај покушај није био последња прилика за наш тим. У последњим тренуцима меча наши дефанзивци шаљу дугу лопту, коју главом ка Бену спушта највероватније Панков, тамнопути офанзивац избија сам испред Лазовића, искоса са десне стране, али чувар мреже Јавора успева да сачува бод свом тиму. Велика је то била прилика за потпуни преокрет.

Гледали смо веома занимљиву утакмицу, углавном отворену са обе стране, барем што се тиче првог полувремена. У другом делу, у жељи да преокрене резултат наш тим је тежиште игре пребацио испред шеснаестерца Јавора, нападао, стварао прилике, али концентрација и срећа нису били вечерас на нашој страни. Поред губитка бодова, негативан укус остављају и неке старе бољке нашег тима: реализација, губици лопте у опасној зони, те вечерас слабија игра у последњој линији која је омогућила Јавору број удараца и прилика на који нисмо навикли од противника у нашој лиги. До преокрета у другом полувремену нисмо стигли, али смо макар успели да избегнемо пораз, поготком Јевтовића неколико минута пре краја сусрета.

Стадион крај Моравице. Судија: Петар Пипер. Помоћници: Павле Пипер, Марко Ђуричић. Жути картони: Борјан, Јевтовић(Црвена звезда); Кувељић, Амановић, Долмагић, Паришић (Јавор) Црвени картони: – Стрелци: 1:0 Петковић (25. минут), 1:1 Јевтовић (87. минут)

ЈАВОР: Лазовић, Паришић, Колаковић, Амановић, Јевремовић, Долмагић (од 73. Ђерић), Кувељић, Маричић (од 84. Цуцкић), Пишчевић, Петковић (од 94. Крнић), Мркаић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гајић (од 90. Панков), Милуновић, Бабић, Родић, Вулић, Кањас (од 46. Томане), Бен, Иванић (од 67. Јевтовић), Симић, Боаћи.

Повезане вести

13 comments

Dejo нов 20, 2019 at 13:26

Treba da se smijeni Milojevic i da mu se zahvali na rezultatima koje je do sad postigao u Crvenoj Zvezdi a ima trenera koje bi ga mogli naslijediti u Crvenoj Zvedi Rajevac ,Piksi Stojkovic itd .Potreban je dobar prelazni rok u Crvenoj Zvezdi al i promena trenera Crvene Zvezde i sporskog direktora novog

Reply
delije sever нов 12, 2019 at 22:02

Za Dragana i Krvavog zvezdaša i ostale što stalno pljuju po igračima i upravi.Zamislite da neigramo evropu,zamislite da smo 5 u prvenstvu,pa onda bi igrače i upravu obesili na Terazije.Gde smo bili pre 4 godine…Bez struje,vode,grejanja…bez igrača,svi bežali niko nije hteo u klub da dođe a sad 3 godine zaredom evropa,2 titule…pobedili Liverpul,Olimpijakos,nerešeno protiv Napolija,nerešeno protiv Arsenala…Pobedili Bate i Keln obe utakmice i to vam nevalja pa šta vama valja glodari jedni retardirani.Vas će neko da sluša ko će da podnese ostavku i da neigra retardi jedni debilski…Pa nepobeđuje ni Barsa,Psž,Bajern svaku tekmu gde imaju igrače po milijarde eura.Danas ubedljivo prvi sa 8 bodova razlike 2,3,4 na tabeli igramo Ligu šapiona i na korak smo od prolazka dalje u evropi i to vam nevalja.Pa šta vam onda bre valja debili jedni retardirani i iskonplesirani…Igrači i upravo glavu gore i u nove pobede.

Reply
Dejo нов 20, 2019 at 13:30

Delije sever samo cu vam jedno reci ne valja se zadovoljavat na onome sto si do sad postigao tako treba da bude za nasu Crvenu Zvezdu

Reply
Delija do Bola нов 10, 2019 at 21:32

SVIM strancima, ali SVIM strancima otkaz odmah… I neka povedu svog trenera i direktora kojima su davali po 15% od svojih duplo više naduvanih transfera!!!!Samo se plašim da će tada otkriti stvarni dug…. Sve ispod 50 miliona biće super… A ja očekujem da će Terza večeras ili sutra da se zahvali Vučiću što je Jevtović dao gol…

Reply
Mississauga нов 10, 2019 at 17:47

OSTAVKE REDOM , Terza , Mrkela , Miloje,…
NISTE NIZAŠTA !!!

Reply
Goran0008034 нов 10, 2019 at 17:31

Zahvaliti se Babicu, Kanjasu, Ivanicu pod hitno. Zbog ovog dede Kanjasa decko od dvadeset godina, Njegos Petrovic, sedi na klupi. Promasili smo mnogo sansi, cistih sansi, ali nam se vratilo za neke ranije utakmice. I pored sega, Ben nije smeo da promasi onu sansu u 95 minutu. Milojevic odmara Marina pred reprezentativnu pauzu. Zaista nemam komentar.

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 10, 2019 at 17:29

ostavke terzica,mrkele,miloja,28 igraca balvana,ekonoma i onaj sto šiša travu na mari..vratiti Dzaju,Vidica,dekija stankovica menadera stojadinovica..prodati ceo tim bud zasta dovesti 3 igraca koji su igraci i ubaciti omladince..ovo sto mi sada radimo samo ide u ponor

Reply
MILOS RANKOVIC нов 10, 2019 at 17:19

MALO O IGRACIMA,KAKO BRE SMES TI GAJICU DA PITAS STO NISI PRIJAVLJEN ZA LIGU SAMPIONA BOLJE CUTI,KANJAS TI SI BRE TESKI PROPALITET,SAD AKO SI SPANAC DOBAR SI,NAJGORI SPANAC VAN SPANIJE,SPOR,NEMAS DODAVANJE,SKOK,SAMO PADAS UZAS,IVANIC DECKO POKUPI STVARI ODMAH VECERAS I BEZI IZ ZVEZDE TI SI BRE GEJ TAKO SE PONASAS,TE SE NESTO LICKAS,POKAZIVAS NESTO RUKAMA,KAD SUTNES LOPTU ONA MILI TI SI PROMASIO PROFESIU NADJI SEBI DECKA,BEN BOLI NJEGA UVO ZA ZVEZDU SAMO PARE,VULIC SAMO SE KLIZA DECKO,STO VRSTA KOPACKI SA SEST KRAMPONA I NEVREDI,MILUNOVIC UBI BOZE PREDJE GA IGRAC ON STANE KO DA GA JURI,PADAS NA FINTE KODA IGRAS KOSARKU,SVE ZA OVO KRIV JE KRS MILOJEVIC,NAMAZANI MRKELA KOJI KUPI PARE,I NAJVECI LOPOV I KRIMINALAC TERZIC ZAJEDNO SA PAR VODJA DELIJA,DRZAVO ULAZI NOVAC U VATERPOLO,ODBOJKU TENIS PUSTI OVO

Reply
MILOS RANKOVIC нов 10, 2019 at 17:10

NISAM HTEO DA PISEM PROTIV TOTEHEMA NISTA RAZUMEM RAZLIKU U BUDZETU I JACE LIGE SVE TO,ALI BRE DA TI KILAVI MILOJEVICU CELU LIGU NEMOZES DA IZVEDES JEDNU EKIPU NA DVE UTAKMICE,PA KAKO BRE DA SE UIGRAJU,TI SI MILOJEVICU JEDAN VELIKI FOLIRANT KOJI NECE VISE DA RADI U ZVEZDI A NEZNA KAKO DA ODE,GDE TI JE MARIN NA ODMORU,TI BRE RADIS KAKO TI MARIN KAZE,POKUPI LEPO TVOJE STVARI I MARS BRE IZ ZVEZDE,OTERAO SI ZULETA,SAVICA,KRSTICICA,RADONJICA,EBISILIA TI SI BRE PROKLET ZVEZDINU DECU OTERAS A DOVODIS NEKE DEDE U EKIPU NAJGORI SI,TI SI UNISTIO JEVTOVICA,IVANICA,JOVANCICA TI SI BRE JEDAN OBICAN KRS OD TRENERA

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 10, 2019 at 16:54

nema sudije i penala i nema pobede..cim je ralno sudjenje mi smo i za surdulicu lak plen..e moja zvezdo na sta si spala..dovode se igraci,astronomska obestecenja,milioni baceni a ni jedan nije ni za opstinsku ligu..kao da su nam glodari kupovali igrace pa bi nam nekog dobrog igraca poslali greskom

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 10, 2019 at 16:51

drago mi je zbog plljuvača..jos u julu sam rekao da nemamo igrace nemamo tim nemamo igru..ja za 53g moje ne pamtim da smo igrali bednije i jadnije nego ove dve sezone..kako je tuzno i zalosno gledati nasu nemoc i neznanje..u istoriji zvezde nismo imali vece promasaje od ovanica,kenjasa,babica.tomani,,,,,,,i jos 28 drvoseca sa dva poluigraca borjana i marina

Reply
Dragan нов 11, 2019 at 13:18

Brate Krvavi… dzabe sve… Ti i ja smo ovde verovatno najomraženiji komentatori… Zato što shodno godinama gledamo realno i širom otvorenih očiju… Od februara pričamo da je Ivanić lažni igrač, da ovaj mučeni Milun koga, sad hvale, jer odigra glavom dobro u par navrata, al zato veze nema sa pozicionom igrom, sa čitanjem, dva puta grobarima poklanja pobefu(U Kupu bek Miletić skočio za dve glave više od Miluna, u prvenstvu iznosi loptu i daje loptu groblju u noge), od 12 golova u Ligi šampiona 8 je palo preko Miluna, davali nam golove iz „peterca“, pored Miluna koji taktički uopšte ne kapira ulogu štopera i Degenek se pogubio… U onoj SFRJ ligi garantujem da Milun ne bi mogao da igra ni u Sindjeliću. Ali da ne „peglam“ više Miluna… AL šta smo pričali za ovu balavurdiju od „stranaca“… Pisali smo da su to igrači za šumu, ali ovde nas pljuvali, pretili…!! I dzabe smo krečili… Avaj sve…

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 11, 2019 at 16:19

brate Dragane samo slep ne vidi na sta smo upozoravali a sad svi ljuti na igrace i igru..

Reply

Leave a Comment