Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Звезда иде на мегдан Војводини. Анић: „Очекујем велику борбу“

Хокејаши Црвене звезде су у викенду који је за нама доживели два тесна пораза у Крању, од екипе Триглава. Црвено-бели заиста нису имали среће у том двомечу и успели су да прокоцкају вођства која су имали у оба меча. Сада, чета Јовице Руса, гостује екипи Војводине (13. новембар од 20:10 часова, ледена хала СПЕНС).

Као што вам је већ познато, домаће првенство за сениоре има само два клуба – Црвену звезду и Војводину, па се тако сусрети ова два клуба у ИХЛ такмичењу рачунају и као наступи у домаћем.

Црвено-бели из Београда су два пута заредом били шампиони државе и у обе сезоне су надмоћно тријумфовали над новосадским црвено-белим. Овај пут Војводина се знатно појачала са жељом да Звезди преотме примат у домаћем првенству.

Одређени напредак код Војводине се види у ИХЛ утакмицама и сигурно ће сусрет у Новом Саду бити изузетно набијен емоцијама и пун варница. Звезда жели да настави тамо где је стала након претходне две сезоне и сигурни смо да ће наши оклопници извући поуке из пораза од Триглава и да сличне грешке (које су их у Крању одвеле у пораз) неће направити у Новом Саду.

Замолили смо Ивана Анића, Звездиног бека, да нам каже своја очекивања пред овај дуел.

– “Очекујем занимљиву утакмицу и велику борбу, што није био баш случај у претходним сезонама. Они су се појачали колико сам чуо и видео, тако да ће бити доста теже него прошле године”, рекао је Анић.

Замолили смо га да нам каже одакле прети највећа опасност у овом мечу и које су Звездине предности.”

– “Не бих могао да кажем одакле нам прети највећа опасност јер нисам видео како играју, стварно. Наше предности можда могу бити то што смо играли две тешке утакмице за викенд и навикли смо на тај темпо клизања, док су они имали слободан викенд, ако се не варам”.

Звезда је имала неких грешака које су је одвеле у пораз у претходним мечевима против Триглава, а ево шта Иван мисли које су то грешке.

– “У односу на утакмицу с Триглавом морамо да порадимо на игри с играчем мање и играчем више, и да играмо свих 60 минута, од почетка до краја, у нашем ритму”.

За крај поздравио је Звездине навијаче, које ми овом путем позивамо да дођу у ледену халу СПЕНС у Новом Саду и пруже подршку нашим хокејашима.

– “Поздрав вашем порталу и свим навијачима Црвене звезде!”

(извор/фото: czbg.net)

Повезане вести

Leave a Comment