Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Звезда декласирала Игокеу

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ИГОКЕА 103 :61(29:18, 24:10, 23:17, 27:16).

Кошаркаши Црвене звезде  одиграли су фантастичну утакмицу у 6. колу АБА лиге. Црвено-бели су дочекали Игокеу и од првог до последњег минута утакмице играли са огромном енергијом, чврсто у одбрани и веома дисциплиновану у нападу. У таквом односу снага резултат није изостао, остварена је веома убедљива победа и то четврта у сезони регионалног такмичења – 103:61 (29:18, 24:10, 23:17, 27:16).

У једној перфектној утакмици изабраника Андрије Гавриловића заиста није лако издвојити појединце. Ипак, требало би поменути Огњена Добрића који је имао велики јубилеј на овој утакмици одигравши 200. утакмицу у црвено-белом дресу. Он је постигао 13 поена.

Најефикаснији је био Били Берон са 19 поена и девет асистенција, а двоцифрени још Лорензо Браун који је уз 13 поена придодао осам асистенција и Огњен Кузмић који је меч завршио са десет постигнутих кошева.

Након уводних испитивања снага црвено-бели су убацили у већу брзину. Бриљирао је плејмејкер црвено-белих Лорензо Браун који је уз капитена Бранка Лазића представљао одбрамбени бедем за играче Игокее и сјајно диктирао ритам у нападу. У раној фази утакмице Браун је на свом конту имао девет поена, а након продора Билија Берона Црвена звезда је на два и по минута пре краја прве деонице имала прво двоцифрено вођство – 22:11. Игокеа је узвратила мини серијом преко Рашара Вона, али су Берон, Симанић и Гист одбили и тај налет. Предност од 11 разлике била је и на крају деонице – 29:18.

Почетак другог периода донео је једнако велику енергију у редовима изабраника Андрије Гавриловића. Изузетна одбрана, чијој је чврстини додатно допринео улазак Огњена Добрића донела је брзу игру каква је пријала црвено-белима. Серија 8:2 коју је крунисао полагањем Берон, а то је био његов већ 13. поен, донела је великих плус 17 за Звезду – 38:20.

Црвено-бела машина је прорадила и није хтела да стане. Феноменална одбрана доносила је самопоуздање у нападу. Ређали су се поени и бековске линије, али и центара. НА полувремену је разлика била великих плус 25 – 53:28.

Енергија није опадала ни у трећој деоници. Силовита одбрана и веома креативна игра у нападу нису дозвољавали Игокеи да предахне, а аплаузи у дворани ’’Александар Николић’’ практично нису престајали. Звезда је ишла у раној фази трећег периода и на плус 30 – 63:33.

Сјајну ролу у трећем кварталу имао је Огњен Кузмић који је показао да у брзом темпу подиже форму. Када је ’’слављеник’’ Огњен Добрић закуцао два пута узастопно, други пут на брилијантну асистенцију Лоренза Брауна предност је досегла великих плус 34. Семафор је показивао да је остало још готово 12 минута до краја утакмице, али се питање победника више није постављало.

Тренер Гавриловић је ротирао често играче и држао свежину у екипи, а опет и висок ниво ритма. То је веома важно пред изразито напоран период који је пред црвено-белима. Наиме, у седам дана ће играти три утакмице Евролиге, а између тога и ’’вечити дерби’’ као гост Партизану. С тога, подршка Звездаша је неопоходна и то већ у петак када у ’’Штарк арени’’ гостује Асвел.

Београд – Дворана: Александар Николић. Гледалаца: 2.439. Судије: Милош Кољеншић, Миливоје Јовчић, Бранислав Мрдак.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кузмић 10, Л. Браун 13, Давидовац, Ненадић 4, Лазић 7, Фаје 3, Берон 19, Добрић 13, Гист 13, Џенкинс 6, Симанић 7, Оџо 8. Тренер: Андрија Гавриловић.

ИГОКЕА: Еванс 16, Симеуновић, Талић, Лешић 5, Караниаускас, Николић, Грин 15, Стевић 4, Вон 19, Илић 2, Кочић. Тренер: Драган Бајић

Повезане вести

Leave a Comment