Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Ван Ла Пара: „Пресрећан сам у Црвеној звезди“

Првотимац Црвене звезде и овосезонско појачање Раџив Ван Ла Пара сумирао је утиске после више од два месеца откако је у нашем клубу у разговору за Звезда ТВ.

Свакога дана се осећам боље. Нон стоп сам са колегама из клуба који ми помажу да се снађем у Београду. Дошао сам из Енглеске, где сам морао доста да се селим, али откако сам стигао у Звезду све је кренуло исправним током. Осећам се веома лепо и пријатно што сам овде, а то ће ми сигурно помоћи да будем добар и на терену.

Иако у српском фудбалу постоји ограничење да се само четири страна фудбалера могу наћи у протоколу за утакмицу Суперлиге, наш фудбалер са бројем 91 подсећа да је он професионалац и да је на њему, као и на осталима, да пружи максимум.

Тренутно у Црвеној звезди се налазе осам странаца. Сви желимо да играмо. Шеф стручног штаба Владан Милојевић доноси одлуку ко ће играти, а на мени је, као професионалцу, да ту одлуку прихватим. Приоритет ми је да вредно радим и трудим се, да покажем да имам квалитет. То је за мене једна врста такмичења, где желим себи да докажем колико вредим. Цео колектив, од играча преко стручног штаба је одличан. Једина лоша ствар је та, што не можемо увек да играмо у истом саставу. Морамо да ротирамо, а то је јако тежак посао и за Владана Милојевића који нема до те мере уигран тим – рекао је Ван Ла Пара.

Осврнуо се Ла Пара и на утакмице у Лиги шампиона у дресу Црвене звезде.

За мене је сан био да играм у Лиги шампиона. Заиста сам пресрећан што ми је Црвена звезда дала шансу да играм у најелитнијем европском такмичењу. Имамо идаље шансу да прођемо групну фазу, биће тешко, али даћемо све од себе да обрадујемо навијаче и учинимо их поносним. Невероватно искуство за мене је што играм Лигу шампиона у дресу Црвене звезде. Прелепо је видети навијаче како нас бодре на свакој утакмици, и у победи, али и у поразу. Они су увек иза нас и дају нам максималну подршку.

Ван Ла Пара је направио разлику између играња националног шампионата и најјачег европског клупског такмичења.

Можемо видети да је у Лиги шампиона ниво и квалитет фудбала много већи. Што више грешака направите, то дајете противнику више простора да вас казни. Грешке се на том нивоу не праштају и зато морамо бити максимално фокусирани. У домаћем првенству није такав случај. Екипе нису толико физички спремне и углавном се бране, што вам даје простора да одиграте нижим интезитетом. Међутим, нема опуштања ни у тим утакмицама и када сте у Црвеној звезди увек идете на победу.

Холанђанин је истакао да су навијачи један од кључних фактора успеха нашег клуба.

Веома сам пријатно изненађем навијачима. Они дају нешто посебно. Њихова енергија се просто осећа на терену. Нарочито кад су утакмице Лиге шампиона у питању. Без њих вероватно не бисмо имали прекопотребна крила, која су нам неопходна када лоше крене. Прелепо је бити на терену и слушати њихове песме, иако их не разумем, осећам ту позитивну енергију која нам даје ветар у леђа – закључио је Раџив Ван Ла Пара.

The post Ван Ла Пара: Пресрећан сам у Црвеној звезди appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Ludi Milojko нов 13, 2019 at 00:26

Od tih 8 stranaca, ne zna se koji je gori.

Reply
delije sever нов 12, 2019 at 21:37

Biće Van Parla igračina posle priprema…Srećno.

Reply

Leave a Comment