Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Огњеновић: Није смак света одиграти нерешено

Бивши фудбалер Црвене звезде Перица Огњеновић у разговору за Звезда ТВ открио је шта мисли о садашњем црвено-белом тиму, као и која је разлика између домаћег првенства и Лиге шампиона.

Три године заредом наш тим игра Лигу шампиона, а Перица Огњеновић је оценио како гледа на овосезонске Звездине ривале.

Најбоље екипе у овом тренутку на свету су у Лиги шампиона, где је и наша Црвена звезда. По мени Звезда треба да схвати ову групу као групу где је част играти, да пружи максимум, а за колико ће то бити довољно видећемо. Уколико се коцкице поклопе, а мишљења сам да хоће, бар за то 3. место, Звезда је онда направила велики успех у овом тренутку. Морам да напоменем и утакмицу са Олимпијакосом која је заиста била феноменална. Наши фудбалери су тада одиграли одлично друго полувреме у којем смо и освојили, по мени, кључна три бода за пролазак групне фазе – рекао је Огњеновић.

Бивши Звездин голгетер сумирао је утиске после утакмице са Јавором.

Недостајало је нашем тиму среће. Црвена звезда је можда и заслужила да победи утакмицу, али ја разумем играче. После таквих утакмица као што су дуели у Лиги шампиона долази до великог пражњења екипе као и до неке врсте засићења, тако да неки бод у првенству мора и да се изгуби. Мислим да реми са Јавором није неки смак света, чак сам сигуран да ће вратити фокус екипи у наредним утакмицама. Првенство је дуго. Ни странци у појединим тренуцима неће бити у прилици да дају максимум, али то је све нормално – истакао је Перица Огњеновић и додао:

Такође ме радује и игра резервиста. У много јачим првенствима него што је Суперлига, имамо пуно примера где клупа доноси титулу. Мене веома радује што играчи Црвене звезде који улазе на терен са клупе, пружају добре партије и често се деси и да преокрену резултат. Мислим да тренер ради праву ствар што ротира играче. Некада треба сачавати главне адуте који доносе битну разлику. Једноставно, у данашњем фудбалу ако немате 20 или више играча не можете изгурати сезону без неких већих повреда.

Густ распоред и утакмице у ритму субота-среда-субота остављају маха када је у питању мотив наших фудбалера.

Изузетно је тешко константно играти добро у таквом ритму утакмица где се на свака три дана сусрећете са различитим противницима. Још више су отежавајућа околност европске утакмице где је пре свега амбијент изванредан. Као бивши фудбалер знам да, колико год играч жели да пружи максимум у првенству, увек постоји разлика у приступу игри. Није лако ни тренеру Милојевићу када мора да одржи фокус играчима. Поготово кад играте против Тотенхема, па онда морате у Ивањицу, уз сав респект према Јавору – рекао је Огњеновић.

Имао је речи хвале и за нашег чувара мреже Милана Борјана.

Откако је дошао у Црвену звезду Борјан је на високом нивоу. Имао је и он слабе тренутке, али то је нормално. Нико није безгрешан. То је наравно све на минумум и желео бих да му пожелим да брани овако, а ако је могуће и још боље. Једноставно, голман Црвене звезде мора и да се навикне да прави разлику између домаћег првенства и европских такмичења. У Суперлиги он има две или три ситуације на више утакмица, док у Европи на једном мечу тај број прелази и 10. Он показује да је прави голман, јер изванредно ради и желим му сву срећу.

Огњеновић је истакао да су навијачи један од кључних фактора успеха нашег клуба.

Као и увек, наши навијачи су увек један играч више. Звезда где год да игра осећа се као код куће. То је не процењива помоћ екипи и сигруан сам да ће и у будучности на крилима наших навијача фудбалери Звезде правити одличне резултате – завршио је бивши нападач Црвене звезде Перица Огњеновић.

The post Огњеновић: Није смак света одиграти нерешено appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment