Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

АСВЕЛ – За добар почетак изузетно напорне недеље

Кошаркаши Црвене звезде мтс нови мини-циклус у коме их очекује велики број утакмица, од тога три у Евролиги, отворили су убедљивом победом над Игокеом.

Нови евролигашки изазов пред два везана гостовања је утакмица са француским АСВЕЛ-ом у петак од 19 часова у „Штарк Арени“.

Изузетно важна утакмица за црвено-беле које након домаћинства са француским великаном очекују две утакмице у другом дуплом програму, гостовања у Берлину и Каунасу, наредне недеље.

Поводом утакмице у петак, одржана је конференција за медије на којој су говорили тренер Адрија Гавриловић, капитен Бранко Лазић и Били Берон.

Капитен Бранко Лазић:
Јако битна утакмица против Асвела, за почетак тешког циклуса који ћемо имати у наредном периоду. У седам дана одиграћемо четири утакмице, од тога три Евролиге. Искористио бих пре свега прилику да позовем навијаче да нас у петак подрже у што већем броју, да покушамо да одиграмо још један добар меч пред почетак серије. Што се тиче Асвела, играју јако добро, остварили су четири победе уз три пораза, све победе на домаћем терену и покушаћемо да их изненадимо код куће, да можда наставе тим трендом који их прати у ових седам кола. Знамо да играју брзо, да су атлетски тим и покушаћемо да их зауставимо у томе и да наметнемо свој ритам игре.

Били Берон:
Асвел је физички изузетно снажан, играју чврсту одбрану, агресивни су, биће нам потребни навијачи да кренемо од почетка добро. Желимо да наставимо у добром ритму после утакмице против Игокее, па и из дела меча против Реала. Биће ово тешка недеља, за нас као и за све екипе, са много путовања. У сваком мечу чекаће нас тежак противник и зато је овај посао забаван. Тренирамо свакодневно, бићемо спремни да кренемо у петак како треба.

Тренер Андрија Гавриловић:
На све ово што су момци рекли додао бих и ово… Асвел одлично гура и у француском првенству, без пораза су, добро су укомпонована екипа, у доброј форми. Нама је протекла недеља била прилика да мало јаче тренирамо пред дупли програм Евролиге, да се припремимо за та блиска искушења која нас очекују. Против Игокее је могао да се назире тај помак у форми, а меч против Асвела биће испит. То је физички врло моћан тим и биће занимљиво видети где смо у овом тренутку.

Такође поводом гласина и спекулација које су се појавиле претходних дана, да КК Црвена звезда мтс има наводна заостала дуговања и нерегулисане обавезе према појединим играчима и забрану довођења играча (БАТ) бројним новинарима је презентовано писмо потписано од генералног секретара ФИБА Андреаса Загклиса (датум 13.11.2019.године) које је стигло на адресу нашег клуба, у коме се јасно наводи да КК Црвена звезда мтс нема забрану довођења играча, нити било каквих нерегулисаних обавеза!

Утакмица 8.кола Евролиге Црвена звезда мтс – АСВЕЛ свој први међусобни дуел у историји Евролиге одиграће у петак од 19 часова у „Штарк Арени“. Карте за утакмицу пуштене су у продају у уторак у 12 часова.

The post АСВЕЛ – За добар почетак изузетно напорне недеље appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Dragan нов 15, 2019 at 23:34

Jel ovaj sajt prati KK Crvena Zvezda?? Za informaciju: KK je večeras igrao utakmicu Evrolige!!!

Reply
Miki нов 14, 2019 at 12:06

Ajde Zvezdo!!!

Reply

Leave a Comment