Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звездина фондација – нови пројекти

Пројекат „Звездина фондација“ после десет година постојања добила је ново руководство и установила нове циљеве. На челу наше фондације налази се филмски и позоришни режисер Југ Радивојевић.

Фондација је основана као још један од начина на који се може помоћи Црвеној звезди, прикупљањем средстава од чланарина које наши навијачи уплаћују приликом учлањења у клуб или обнављања чланства.

Нови председник Управног одбора „Звездине фондације“ Југ Радивојевић није крио задовољство поводом нових пројеката који ће бити установљени на састанцима.

Наследио сам покојног Драгослава Шекуларца, нашу велику легенду и велика ми је част што сам на месту председника Звездине фондације. Имамо јако добар и коопертативан Управни одбор. Средства од чланирина наших навијача су заправо средства Фондације и она су усмерена за помоћ Омладинској школи, ветаранима, али и унапређења рада читавог клуба. Близу смо одлуке који ћемо пројекат изгласати на Управном одбору, а после тога настављамо редовне активности које се тичу генералног пружања помоћи хуманитарног карактера – нагласио је Радивојевић.

Такође, похвалио је рад наше Омладинске школе која је једна од најбољих на простору региона.

Омладинска школа ради одличан посао и деца се селектирају не само са простора Србије, већ и шире. Руководиоци школе су нам предложили за коју децу треба обезбедити помоћ, а везана је за превоз и храну малишана који имају између осам и 14 година. Уз њихову процену смо ми издвојили одређен износ који ћемо врло транспарентно приказати на званичном сајту где ћемо имати страницу наше Фондације. Сваки динар који је на рачуну Фондације, а који је дониран од стране наших навијача биће транспарентан. Наше смернице су – млади, ветерани и пројекти који ће допринети унапређењу клуба.

Глумац и члан Управног одбора Виктор Савић нагласио је значај ове фондације у циљу помоћи људима којима је то, у овом тренутку, најпотребније.

Велика ми је част што сам члан фондације. О свему што причамо и одлучујемо на састанцима нас ставља на слатке муке које решавамо са осмехом на лицу. Имамо одређени буџет којим располажемо за помоћ, било да је намењен неком појединцу или за конкретан објекат, нешто што је потребно како старим тако и млађим генерацијама. Нема лепшег осећаја од тога да можеш некоме да помогнеш. Увек се враћам задовољан и насмејан са наших састанака – рекао је Савић и додао:

Када знамо да чланиране, које навијачи плаћају када се учлањују у клуб, иду на такво једно место, које је транспарентно, лакше је и да је платиш. Касније једва чекаш следећу годину да поново, на неки начин, донираш тај новац зато што знаш да ћеш тим новцем некоме помоћи – закључио је Виктор Савић.

The post Звездина фондација – нови пројекти appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment