Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Звезда и Чегринтсев побрали лале

Хокејаши Црвена звезде гостовали су екипи Војводине, у Новом Саду, у првом овосезонском окршају две српске екипе. Као шзо знате, сусрети између Звезде и Војводине се поред ИХЛ-а рачунају и задомаће првенство, а београдски црвено-бели су вечерас уз три гола руског играча Вјачеслава Чегринтсева, славили са сигурних 2:4.

ХК Војводина : СКХЛ Црвена звезда 2:4 (0:2, 0:0, 2:2)

Утакмица је кренула са два искључења за Војводину, а оба су зарадила нервозни Никола и Милош Пушац који су очито мало преенергично ушли у овај меч. Звезда у другом наврату користи играча више и преко Чегринтсева (асистенција Бркушанин) долази до водства од 0:1 (10. минут). Није се дуго чекало на други гол. Уграо се 14. минут када је Шпањевић (асистенција Драговић – Даниел) сместио пак у мрежу домаћина и повисио на 0:2.

Друга трећина креће са двоструким искључењем за наше црвено-беле. На хлађење су послани Подунавац и Машић. Ипак, Звезда се одбранила, али је недуго затим још један наш играч зарадио два минута (Марковић). Уместо голова, овај период је наставио да обилује искључењима, па је Никола Пушац (Војводина) по други пут морао на хлађење. Фестивал искључења се наставио, па су на пут у бокс за кажњенњ играче кренули Стефансон (Војводина) и Машић (Звезда). Следећи на списку искључених био је играч Војводине Екмешчић, а после њега и Звездин капитен Бркушанин. Срећом звук сирене означио је крај ове трећине, па самим тиме и крај искључењима.

На самом почетку трећег периода, након само 43 секунде игре, Стефансон смањује Звездино водство на 1:2. Али онда у 43. минути, иако са играчем мање (Марковић), Звезда преко Руса Чегринтсева стиже до 1:3. На 10 минута до краја утакмице, оклопници из Београда стижу до 1:4, а егзекутор је опет био Чегринтсев (асистенција Подунавац – Анић). Радосављевић смањује на 2:4 на пет минута до краја меча

СКХЛ Црвена звезда: Ранковић, Степановић, Анић, Анђелковић, Бркушанин, Чегринтсев, Даниел, Драговић Јанковић, Каситски, Марковић, Машић, Млађеновић, Новаковић, Подунавац, Поповић, Шпањевић, Таракан, Вуковић, Цвик.

(извор/фото: czbg.net)

Повезане вести

Leave a Comment