Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Распуцани нападачи омладинаца срушили „романтичаре“

Црвена звезда је савладала ОФК Београд резултатом 4:1 и тако забележила девету победу у низу у оквиру Омладинске лиге Србије. Расположени су били наши нападачи, Урош Миловановић у првом и Борисав Бурмаз у другом делу игре, који су са по два поготка решили питање победника.

ОФК Београд – Црвена звезда 1:4 (1:2)

Судија: Иван Стаменковић. Стрелци: Миловановић у 33. и 38, Бурмаз у 84. и 90. минуту за Црвену звезду, а Стевановић у 3. минуту за ОФК Београд.

ОФК Београд: Кнежевић, Јанковић, Тривић, Марковић (од 63. Баџак), Алексић (од 46. Крстић), Марић, Зељајић (од 86. Петковић), Стевановић, Павловић, Јаковашић (од 58. Лакушић), Пантић (од 81. Лајтер).

Црвена звезда: Катић, Гачић, Благојевић, Матић (од 74. Новаковић), Лукић, Савић, Бабић, Одада, Миловановић (од 67. Бурмаз), Бачанин (од 53. Пантовић), Радуловић (од 56. Пиплица).

Већ у трећем минуту меча, домаћи су дошли до предности. Стигла је лопта са десног бока до Стевановића који се провукао између наших штопера и без пуно оклевања матирао Катића. Није то обесхрабрило изабранике Славољуба Ђорђевића који су наставили да нападају и прете, највише преко Радуловића. Прилику за изједначење имао је и Миловановић када му је центрирао Бачанин у 20. минуту. Била је то нешто нижа лопта за нашег нападача који је успео да се снађе и захвати је главом, али је она отишла тик поред стативе.

Црвено-бели су преокренули меч у пет минута. До изједначења су дошли у 33. минуту. Феноменалан пас по средини одиграо је Бачанин за Миловановића који је сјајно прихватио лопту, спретно се окренуо и рутински је послао у даљи угао гола Кнежевића. Погодак је био додатна стимулација Миловановићу да се после пет минута поново упише у стрелце. Акција је кренула од Бачанина, Радуловић је прошао по десној страни, прецизно центрирао, а високи нападач је надскочио дефанзивце ОФК Београда и главом послао лопту у мрежу. Имао је још једну изгледну прилику Миловановић, али је шутирао преко гола, а запретио је и Бабић ударцем искоса са десне стране када се истакао Кнежевић, након чега се отишло на одмор.

Добру прилику да меч уведе у мирнију фазу имао је на старту другог дела и наш дефанзивац Савић када је у 53. минуту након изведеног корнера и гужве у казненом простору ОФК Београда, успео да шутира тик преко пречке. Пет минута касније, поново је Миловановић био опасан по гол домаћих. Бабић га је сјајно упослио, а он шутирао снажно са ивице казненог простора, међутим Кнежевић је сјајном парадом зауставио тај ударац. Завршница меча у потпуности је припала Борисаву Бурмазу. Наш капитен је прво у 84. минуту спретно реаговао на пас Пиплице и са десет метара прецизним ударцем савладао Кнежевића, а потом и шест минута касније поставио коначан резултат, када је искористио сјајну асистенцију Бабића и на другој стативи спровео лопту у мрежу „романтичара“.

The post Распуцани нападачи омладинаца срушили „романтичаре“ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment