Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Звезда се искалила на Цељу

Хокејаши Црвене звезде дочекали су данас екипу Цеља у првој од две утакмице које су на распореду овог викенда. Пред почетак овог сусрета поново је развијен транспарент подршке Душану Крстићу, а попраћен је аплаузом гледалаца и поздравом играча Звезде и Цеља ударањем штаповима о лед. Иначе, овај меч је протекао у Звездиној доминацији која је, након неефикасне прве трећине, демолирала госте у другој, а докрајчили у трећој за велику и убедљиву победу.

СКХЛ Црвена звезда – ХК Тру Цеље 11:2 (1:1, 6:0, 4:1)

Звезда је одлично почела меч. Већ у 4. минути Одличном голом Матеје Поповића (асистенција Подунавац) црвено-бели долазе до водства од 1:0. Ипак, Цеље убрзо користи једну несмотреност Звездине одбране и преко Грошеља, само након 37 секунди долази до 1:1. Звезда је покушавала, нападала је, али се Цеље добро бранило и у ретким тренуцима прелазило на Звездину трећину. Тек када је искључен Даниел Михал, Цеље се преселило пред гол Ранковића, али су црвено-бели успели да се одбране. Звезда је у тим тренуцима изгледала некако смушено и напади су већином били стихисјски, што се одразило и на сам резултат који се до краја ове трећине није променио. Једино добро на крају ове трећине било је искључење Клавжара које је црвено-белим оклопницима донело скоро пуних два минута предности.

На почетку друге трећине Звезда не користи играча више, али чим се Цеље комплетирало једним резантним ударцем Угљеша Новаковић (асистенција Драговић) смешта пак у мрежу гостију за 2:1 (23. мин.). Дало је то крила црвено-белим оклопницима који у 24. минути одличним поготком Ивана Анића (асистенција Поповић – Чегринтсев) долазе до водства од 3:1. Након што је Цеље остало саиграчем мање, капитен Звезде Марко Бркушанин (асистенција Чегринтсев – Анић) фантастичним ударцем шаље пак у мрежу Цеља за 4:1. Период “примирја” трјао је до 33. минуте када је својим другим голом Марко Бркушанин (асистенција Подунавац) повисио водство наших оклопника на 5:1. Само неких 40 секунди после тога, још један пак у мрежи Цеља – 6:1. Овај пут то је било дело Вјачеслава Чегринтсева (асистенција Поповић – Анић). Цеље је буквално у тим тренуцима било потпуно разбијено. Звезда је играла скоро са пола снаге и у 36. минути преко Ивана Анића (асистенција Вуковић) дошла до огромних 7:1.

На почетку последње трећине оба тренера су променили голмане, па је на Звездин гол стао Петар Степановић, док је код гостију мрежу чувао Јака Гајшек. Ипак, ни то није помогло гостима. пре него су постигли свој осми погодак, Звездини оклопници су промашили три добре прилике, а у 44. минути Вјачеслав Чегринтсев (асистенција Анић) затресао је мрежу гостију за 8:1. Гости успевају да дођу до свог другог поготка у 48. минути. Стрелаз за 8:2 био је Кастелиц. Покушали су гости да пруже свој максимум у овј трећини и да покушају да смање Звездино водство, али у томе нису успевали. А онда, када је Цеље остало са играчем мање, у 53. минути Вјачеслав Чегринтсев својим трећим голом (асистенција Бркушанин – Подунавац) доноси предност црвено-белима од 9:2. Још једна лепа акција црвено-белих виђена је у 56. минути. Двојац Чегринтсев – Анић одлично су асистирали Угљеши Новаковићу који сигурним шутем доноси Звезди десети погодак – 10:2. Није се Звезда задовољила овим водством па је Иван Анић својим трећим поготком (асистенција Новаковић – Бркушанин)донео својој екипи предност од 11:2 што је био и коначан исход овог меча.

Сутра ове две екипе играју свој нови меч са почетком од 16:15 часова, а ми вас позивамо да дођете и пружите подршку нашим хокејашима и уживате у новој ревији голова.

СКХЛ Црвена звезда: Ранковић, Степановић, Анић, Бркушанин, Чегринтсев, Даниел, Драговић, Гвозденовић, Јанковић, Каситски, Машић, Млађеновић, Новаковић, Подунавац, Поповић, Ристић, Шпањевић, Таракан, Вуковић, Цвик.

ХК Тру Цеље: Гајшек, Васић, Чурчић, Ј.Флајс, Ж.Флајс, Грошељ, Ф.Јерам, У.Јерам, Кастелиц, Клавжар, Колар, Кукувич, Немечек, Огризек, Сребот, Вох, Зупанц.

(извор/фото: czbg.net)

Повезане вести

Leave a Comment