Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Савић: Наш тим може до пролећа у Европи

Прослављени фудбалер и легенда Црвене звезде Душан Дуле Савић, осврнуо се гостујући на Звездиној телевизији на актуелни тренутак у ком се наш клуб налази, могућност освајања дупле круне, као и на европске успехе које црвено-бели постижу.

Будним оком и пуним срцем пратим Црвену звезду. Последњих неколико година показујемо доминацију на терену као тим, а доказујемо се и као клуб. Важно је да кад имамо резултате, то буде и испраћено и у финансијском и организационом делу. Звезда трећи пут игра групну фазу у Европи и то је велика ствар. Као навијач, волео бих да ове сезоне освојимо дуплу круну после дужег времена. Пролеће у Европи је нешто чему такође треба тежити и што није немогуће за црвено-беле – истакао је Савић.

Нападач који је одиграо преко 200 утакмица за наш клуб и чији гол Арсеналу у Лондону се памти више од 40 година, верује да Црвена звезда може да дочека европско пролеће.

Успех је проћи у елиминациону фазу Лиге Европе. Мислим да је борба за треће место са Олимпијакосом најреалнија и жао ми је што ће вероватно сусрет у Атини одлучити ко ће од два братска клуба да заврши учешће у европским такмичењима за ову сезону. Показали смо у Београду да можемо да играмо против Олимпијакоса, лично сам веровао у победу и чак ме ни вођство грчког тима није поколебало у томе. Атмосфера на стадиону и Звездина игра је указивала на то да ћемо тријумфовати. Против Бајерна је све могуће, а клуб је против Ливерпула показао да је у стању да направи успехе који ће да се памте вечно. Мислим да је та утакмица са актуелним освајачем Лиге шампиона рецепт за утакмицу против Бавараца и да овај тим Црвене звезде може много.

Црвена звезда већ трећу годину заредом игра европска такмичења, а Савић истиче да је то оно чему наш клуб треба да настави да тежи.

Важно је играти Европу. Ипак, између Салзбурга и Јанг Бојса- бирам Краснодар. Могуће да је то под утицајем мог сина Вујадина, али сматрам да је та утакмица била преломни момент за ову генерацију. Тријумф у том двомечу довео је до свих лепих ствари које су накнадно уследиле. Успеси у Европи су право мерило и све што се постигне на том већем нивоу указује на то колико се у клубу квалитетно ради. Управо су ти резултати на “старом континенту” оно чему се највише радујемо. У свим овим позитивним стварима не треба заборавити ни наше навијаче који су феноменални. Они из утакмице у утакмицу показују колико су важни за наш клуб и да је уз њихову подршку све могуће – подвукао је Савић.

The post Савић: Наш тим може до пролећа у Европи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment