Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Кадети срушили Реал

Кадетска селекција Црвене звезде забележила је нову победу против екипе Реала из Ниша резултатом 3:0 у оквиру 15. кола Кадетске лиге Србије. Изабраници Марка Неђића су се головима Лазетића, Кнежевића и Богдана Петровића учврстили на првом месту са 40 бодова.

Реал Ниш – Црвена звезда 0:3 (0:1)

Судија: Милош Милановић. Стрелци: Лазетић у 16., Кнежевић у 78. и Б. Петровић у 89. минуту за Црвену звезду.

Реал Ниш: Жикић, Митић, Костић (од 80. Н. Спасић), Стојановић, Димић, Величковић, Радоњић, Дамјановић (од 52. Николић), Миљковић, Спасић, Миладиновић (од 67. Петковић).

Црвена звезда: Ћопић, Крстић (од 85. Лазић), Радојевић (од 82. Икановић), Ђурић, Д. Петровић, Ћурић, Станковић, Кнежевић, Бранковић (од 71. Б . Петровић), Лазетић (од 89. Максимовски), Боровић (од 46. Ј. Митуљикић).

Кадети Црвене звезде још једном су показали да су будућност нашег клуба. Сјајном игром коју су приказали данас против Реала из Ниша дошли су до заслуженог тријумфа. Током читавог меча имали су иницијативу, а протвнику нису дозвољавали да дође до прилике за гол.

Прво полувреме почело је шансом Боровића коју је голман Жикић сигурно неутралисао. У 16. минуту видели смо и први гол. Бранковић је прошао по десној страни и упослио Лазетића, а наш нападач се одлично снашао у шеснаестерцу Реала, преварио двојицу дефанзиваца и спољним делом десног стопала матирао голмана Жикића (0:1). У 29. минуту сјајну асистенцију Кнежевића није искористио Боровић, који је одлично примио лопту, међутим због лошег терена наш нападач се оклизнуо, а голман домаћих је правовремено интервенисао. Играо се 36. минут када је Давид Петровић имао велику прилику. После гужве у шеснаестерцу, лопта је дошла до нашег кадета који је шутирао са 11 метара тик поред десне стативе Реаловог гола.

Боровић је поново био у прилици у 39. минуту. Одличну лопту са центра послао је Бранковић ка Станковићу, који главом асистира Боровићу, али нападач Црвене звезде шаље лопту поред гола. Колико је игра наших талената била надмоћна, говори и податак да је прву прилику на мечу Реал имао у 41. минуту, када су преко Радоњића гости дошли до прилике да опробају ударац, али је наша гранитна одбрана сјајно интервенисала. Резултат се до краја првог дела није мењао (0:1).

Друго полувреме почело је иницијативом нашег тима. Тренер Неђић је од старта другог дела игре тражио од својим момака да постигну и други гол и тиме реше питање победника. Прву велику прилику имао је наш тим у 65 минуту када је Кнежевић пропустио одличну шансу за гол. Радојевић је пробио по левој страни и сјајно центрирао ка петерцу Реала, али је Кнежевић са пар метара послао лопту поред гола. Два минута касније одличан центрашут Јована Митуљикића није искористио Давид Петровић који је главом послао лопту преко гола.

Исправио се Кнежевић 13 минута касније када је решио питање победника. У 78. минуту феноменалним голом из слободног ударца са 17 метара наш нападач је дуплирао предност свог тима (0:2). Убедљиву победу Црвене звезде крунисао је резервиста Богдан Петровић у 89. минуту. Лазић је центрирао са леве стране по земљи, а асистенцију је спремно дочекао Петровић којем није било тешко да са пар метара погоди празну мрежу и тиме поставио коначан резултат (0:3).

The post Кадети срушили Реал appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment