Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Црвено-бели већ у Берлину

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у Берлин на утакмицу 9.кола Евролиге против немачке АЛБЕ.

Црвено-бели се налазе у жестоком ритму, у коме играју 4 тешке утакмице у само 6 дана, пошто ће након дуела са екипом коју води прослављени шпански тренер Гарсија Рененсес Аито, већ у четвртак играти против Жалгириса у Каунасу.

Тренер Црвене звезде мтс Андрија Гавриловић води на пут 14 играча, који ће имати само један дан да се освеже, одморе и припреме за утакмицу у „Мерцедес Бенц Арени“ у Берлину.

Очекује нас још једна тешка утакмица за чију припрему немамо превише времена. Иза нас су два меча у којима смо били у игри свих 40 минута и имали шансу да их добијемо, али и велика потрошња након продужетка са АСВЕЛ-ом и продужетка и дербија који сам по себи носи додатни утрошак енергије. Поново смо у ситуацији да имамо јако мало времена, уз то додатно и путовање у Немачку, како би спремни дочекали утакмицу са екипом албе. Наша је обавеза, без обзира на већ две одигране утакмице у петак и недељу, да у сваки меч улазимо са жељом и намером да га добијемо, тако је и пред утакмицу Берлину. Знамо како игра АЛБА, и у добром расоложењу чекају овај меч јер су победили Панатианикос у Атини. Ипак наш циљ се зна – рекао је Гавриловић који на овој утакмици неће имати на располагању Стратоса Перпероглуа и Џејмса Гиста, а у Берлин су отпутовали Дерик Браун и Никола Јовановић.

Огњен Добрић:
Очекује нас изузетно тежак испит и дуел са немачком екипом која игра брзо са пуно шутева и кошарку на велики број поена. Морамо да одиграмо чврсто у одбрани, контролишемо ритам и не дозволимо им да играју и наметну свој темпо. Са друге стране, заиста немамо пуно времена да се одморимо и спремимо за ову утакмицу после две физички врло захтевне утакмице током викенда. Наш циљ пред сваку утакмицу се зна – рекао је Огњен Добрић.

Ово ће бити трећи дуел два клуба, два меча Црвена звезда мтс и АЛБА одиграли су две утакмице 2015.године у ТОП 16 фази Евролиге. АЛБА је славила на свом паркету 73:68, Црвена звезда се реванширала убедљивом победом 86:69.

Екипа Црвене звезде мтс утакмицу 9.кола игра у уторак од 20 часова,а већ у среду следи пут у Каунас на меч са Жалгирисом.

The post Црвено-бели већ у Берлину appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

rdjoler1956 нов 18, 2019 at 18:47

Da li je Gist izostavljen iz ekipe zbog istine koju je rekao posle utakmice sa Partizanom !? – a to je da smo “ kur..n“ ekipa u kojoj se ne zna ko pije a ko plača !

Reply
Loki нов 18, 2019 at 20:24

A gde on to izjavio? Za Informer ili Happy televiziju?

Reply
krvavi zvezdas-DE нов 18, 2019 at 22:55

izjavio za ustaški N1

Reply

Leave a Comment