Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеРепрезентацијаФудбалФутсал

Јована и Андријана одиграле чардаш у Суботици

Женска футсал репрезентација Србије одиграла је у недељу 17. новембра пријатељски сусрет са најбољом селекцијом Мађарске. Стотинак заљубљеника у „игру на петопарцу“ могли су у суботичкој „Хали спортова“ да уживају у мајсторијама футсалерки које су и поред чињенице да је у питању био пријатељски сусрет, дале све од себе не би ли стигле до тријумфа. На крају, репрезентативке земље наших северних суседа биле су за нијансу спретније и срећније и стигле до победе.

Србија : Мађарска 4:5 (2:3)

И поред чињенице да су биле лишене услуга три искусне играчице које због обавеза у својим иностраним клубовима овога пута нису могле да се одазову позиву селектора Дејана Мајеса, репрезентативке Србије су приказале велику борбеност и само је мало више спретности недостајало па да из дуела са далеко искуснијим противником изађу непоражене. Посебно запажену улогу током овог сусрета имале су чланице ЖФК Црвена звезда Јована Стојановић и Андријана Тришић које су поред укупно три постигнута поготка биле покретачка снага наше националне селекције.


Након само минут и по игре гошће поготком Габријеле Коте стижу до предности. Три минута касније након увежбане акције фантастична Јована Стојановић је разантним ударцем са готово 20 метара приморала мађарску голманку Децки да вади лопту из мреже за поравнање – 1:1.



У другој половини првог полувремена гошће су имале више од игре и биле су опасније по гол Миле Дујовић и такав однос снага на паркету крунисан је са две брза поготка. Нову предност Мађарицама донела је Хајналке Ганцер почетком 15-тог минута игре, а два минута касније Викторија Хорват доноси и два гола предности гошћама.




Неизвесност у наставак сусрета донела је друга чланица црвено-белих „Вучица“ Андријана Тришић која се фантастично снашла пред голом гостујуће репрезентације и луцидно спровела лопту у мрежу за 2:3. Могле су наше репрезентативке до потпуног поравнања у последњим секундама првог дела игре. Након шестог прекршаја гошћи досуђен је пенал са десет метара, али је лопта након ударца Анице Плећић завршила високо преко гола.





Оно што је пропустила Аница Плећић у финишу првог, није Јована Стојановић на самом почетку другог полувремена. У петерцу мађарске селекције фаулирана је Милица Андрић, а судијска тројка је оправдано показала на казнени ударац. Најстрожу казну извела је наша „Вучица“ Јована Стојановић која је у маниру највећих мајстора „игре на петопарцу“ савладала гостујућу голманку постигавши свој други, а трећи погодак наших репрезентативки – 3:3.




Чинило се у том моменту да су девојке у белим дресевима ближе укупном тријумфу, али Габријела Кота у 30. минуту враћа предност на страну селекције Мађарске. Само 28 секунди касније Мина Чавић успева да затресе мрежу за ново поравнање – 4:4.


Ипак, након неспретне интервенције наше голманке Миле Дујовић четири минута пре краја сусрета Кити Салкаи постиже погодак и поставља коначних Србија – Мађарска 4:5.


Српске футсалерке јесу поражене, али целокупан стручни штаб наше репрезентације предвођен селектором Дејаном Мајесом и тренером Владимиром Пршом Јовановићем може бити задовољан приказаним, а сви ми којима венама тече црвено-бела крв морамо бити поносни на наше две „Вучице“. Јована Стојановић и Андријана Тришић биле су покретачка снага наше националне селекције. Поред укупно три постигнута поготка представљале су константну опасност по мађарску мрежу, а луцидним потезима показале су да су прави мајстори „игре на петопарцу“.


Пријатељско одмеравање снага са селекцијом Мађарске представља само још једну пробу наше најбоље женске футсал селекције пред старт квалификација за Футсал ЕУРО 2021. године.



Србија – Мађарска 4:5 (2:3)
Дворана: „Хала спортова“, Суботица
Гледалалаца: 100
Судије: Бојан Граовац (Србија), Ласло Бодо (Мађарска) и Александар Торњански (Србија).
Стрелци: 0:1 Кота у 2, 1:1 Стојановић у 5, 1:2 Ганцер у 15, 1:3 Хорват у 17, 2:3 Тришић у 18, 3:3 Стојановић у 22, 3:4 Кота у 30, 4:4 М. Чавић у 30, 4:5 Салкаи у 36. минуту.
Жути картони: Тришић, Стојановић (Србија), Децки, Кота (Мађарска)
Црвени картон: Децки (Мађарска) у 20. минуту.
СРБИЈА: ДУЈОВИЋ, ТРИШИЋ, ИЗГАРЕВИЋ, СТОЈАНОВИЋ, АНДРИЋ, Милошевић, Армуш, Батинић, Н. Чавић, Плећић, Чолић, Радовановић, М. Чавић, Димитријевић. Селектор: Дејан Мајес.
МАЂАРСКА: ДЕЦКИ, ГАНЦЕР, КАШЧЕНИКС, КОТА, ВАРГА, Х. Тот, Фолк, Хорват, Андре, Салкаи, Нађ, Увегеш, Н. Тот, Харгаш. Селектор: Јанош Домбо.

Повезане вести

Leave a Comment