Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звездини алхемичари у Мадриду

Тренери Црвене звезде били су минулог викенда гости Реала и Атлетика из Мадрида у оквиру семинара одржаног на тему „Наука и фудбал- Кондициони тренинг, исхрана и опоравак елитних фудбалера“.

Усавршавање је најважнија ствар у тренерском послу, а тога су свесни и црвено-бели стручњаци који су провели неколико дана у Мадриду и присуствовали семинару који им је помогао да додатно прошире знање о кондиционим тренинзима, правилној исхрани и опоравку фудбалера.

У академији мадридског Реала били су Марко Васиљевић, Иван Вучетић и Никола Тодорић, док су градског ривала посетили Игор Делибашић, Никола Серпак и Никола Лепосавић, тренери сениорске екипе Црвене звезде, нашег развојног тима Графичара као и стручњаци запослени у Омладинској школи. Иван Вучетић, кондициони тренер, главни и одговорни за физичку спрему играча који су на располагању Владану Милојевићу истиче да је искуство у Мадриду било од великог значаја за све:

Тема семинара базирала се на снази у спорту. Први део обухватао је научно-истраживачке радове у спорту, док је други дан предавања био конкретнији и интересантнији за нас. Имали смо прилику да кроз радионице видимо све оно чиме располажу. Представили су нам опрему, као и програме рада које користе у превенцији повреда и рехабилитацијама. Гости су били и кондициони тренери из Барселоне и Јувентуса који су представљали свој начин рада. Разлика у односу на оно што ми користимо је само напреднија технологија којом они располажу, али у свим другим сегментима их пратимо – рекао је Вучетић.

Организатори овог семинара били су: Европско удружење спортских нутрициониста ЕСНС, Организација кондиционих тренера СЦС, Универзитет Мурсија УЦАМ, тако да се може рећи да су наши алхемичари учили од врло еминентних стручњака.

Они свој начин рада строго базирају на индивидуалном тренингу. Када ускоро отворимо наш медико блок, мислим да ћемо им се додатно приближити. Видели смо услове које имају у Мадриду и није то ништа невероватно. Као и ми, имају део који се бави аналитиком и део који се бави физичком припремом. Фасцинантно је пак, да они све то имају и за децу узраста до 14 година, као и да имају део који се бави новим правилима у фудбалу, тако да су веома детаљни – подвукао је Вучетић.

The post Звездини алхемичари у Мадриду appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment