Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда у Берлину, Гист остао у Београду

У оквиру деветог кола Евролиге Црвена звезда у Берлину гостује екипи Албе.

Биће то двобој за бекство са дна табеле јер оба тима се са скором 2/6 (уз Фенербахче, Зенит и Валенсију) налазе на самом зачељу. Албу са клупе води легендарни Аито Гарсија Рененсес који је екипу која је прошле сезоне догурала до финала Еврокупа појачао тројицом нових играча. У Берлин су стигли Маркус Ериксон (Гран Канариа), Мејсон Макаи (Бејлор) и Тајлер Каванаг (Јута). Велики проблем за тим из Берлина су повреде плејмејкера Стефана Пена (повредио се током прошле сезоне) и Пејтона Сиве за кога се очекује да се врати следеће недеље. Најновији додатак на Албиној листи повређених је Каванаг који је повредио лигаменте десног чланка и његов повратак се очекује за око три месеца.

Албу карактерише брза игра на велики број поена. Иако се налази у незавидној позицији на табели Алба са просеком од 84,1 поена по мечу има пети најефикаснији напад такмичења. Проблем екипе из Берлина је што има убедљиво најгору одбрану Евролиге јер просечно примају чак 91,3 поена. Занимљиво је да су бројке када се говори о домаћем терену драстично другачије јер Алба у својој дворани постиже 76,3 а прима 76 поена по мечу. Најефикаснији играч Албе је Рокас Гедраитис са 13,9 поена по мечу. Вероватно најзначајнији играч екипе је Лук Сикма, крилни центар који је мозак тима и његово везивно ткиво. Играч који попуњава практично све статистичке колоне. Још један кошаркаш кога треба издвојити је Мартин Хермансон, комбо бек увек спреман да ускочи у улогу плајмејкера ако то затреба. Тренутно је са 6 успешних додавања по мечу први асистент екипе.

Карактеристика игре Албе је ширина у нападу и брз проток лопте којим се тражи слободан шутер. По броју испаљених тројки Алба је друга екипа такмичења и шутирају, сем центра Лендри Нкока, сви. На кошаркашима Андрије Гавриловића је да не дозволе да буду увучени у трку са домаћином, да играју агресивну одбрану и успоре проток лопте играча Албе. Звезда се  у ЕЛ мучи са поенима из рекета и овај меч је могао послужити да се ту направи помак али због одлуке да се на гостовање не поведе Џејмс Гист та теорија врло вероватно пада у воду. Када је противник екипа која игра на велики број поседа, попут Албе, контрола дефанзивног скока може бити кључна јер велики број поседа са собом носи велики број шутева и (надамо се) велики број промашаја.

Након неугодних пораза против Асвела и Партизана експедиција Црвене звезде је у суморном расположењу отпутовала пут Берлина. Крајње је време да се све структуре клуба, од управе преко струке до играча, погледају у очи и кажу једни другима шта имају ако уопште имају шта да кажу. Потребно је да се успостави хијерархија, да свако схвати и прихвати своју улогу и ради у оквиру ње најбоље што може. Да схвате да није клуб ту због испуњења њихових амбиција већ да су они ту због испуњења амбиција клуба. Да раде у интересу клуба најбоље што могу у околностима у којима јесу. Јер сви смо ми пролазни али ЦРВЕНА ЗВЕЗДА је вечна.

 

Повезане вести

2 comments

ĐOLE BARI 91 нов 19, 2019 at 21:22

ZBOG ČEGA OVO franjevačko GOVNO PRENOSI NAŠE MEČEVE ?

Reply
nele нов 19, 2019 at 20:09

Gospodo, ne svaljujete svu krivicu na igrace i ne jurite vestice nego dovedite vec jednom KRSTENOG TRENERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To je problem svih problema!

Reply

Leave a Comment