Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Луковић: Графичар је направио велики искорак

Бивши фудбалер, некадашњи капитен Црвене звезде и садашњи помоћник спортског директора, Александар Луковић гостовао је у емисији која је емитована на Звездиној телевизији и том приликом говорио о позицији на којој се налази у нашем клубу, успесима Звездине филијале, али и о омладинским селекцијама и првом тиму Црвене звезде.

Велика ми је част што се од почетка сезоне налазим на новој функцији у Црвеној звезди. Велики део каријере сам провео на Маракани, прво у млађим категоријама а потом и у првом тиму. Годину дана по завршетку каријере сам радио као скаут, а од лета се налазим на функцији помоћника спортског директора задужен за Звездину филијалу Графичар. Јако нам је битно да Црвена звезда има екипу у којој играчи који немају довољно искуства да заиграју за први тим стичу потребно знање како би дошли до жељеног циља. Графичар је замишљен као међустаница између Омладинске школе и првог тима Црвене звезде и као место одакле ће се црпети играчи за сениорски погон а који су поникли у Црвеној звезди – рекао је Луковић.

Говорио је некадашњи играч нашег клуба о циљевима развојног тима који су постављени на почетку сезоне, али и о младости играча који наступају за Графичар.

Поставили смо три циља на почетку сезоне а то је пре свега развој младих играча, а затим и начин на који ћемо се представити. Изузетно нам је важно да екипа добро изгледа на терену и на крају, наравно резултати који свакако треба да проистекну из претходна два циља. Када упоредим почетак и тренутну ситуацију, када су остала још три кола до краја, могу слободно да кажем да су играчи урадили велику ствар и да смо сви заједно направили значајан искорак. Поред добрих резултата и лидерске позиције на табели мислим да смо готово све утакмице одиграли на задовољавајућ начин и поред тога што стуб екипе чине играчи који имају мање од двадесет година.

Присетио се Александар Луковић почетка своје каријере и истакао значај рада са младим играчима у периоду њиховог развоја.

Покушавам да их саветујем из личног искуства, будући да сам имао сличан пут као и они. После омладинских селекција играо сам у Јединству са Уба који је тада био Звездина филијала. Из ове перспективе могу да кажем да ми је доста значило што сам имао прилику да стекнем искуство тако млад, сигуран сам да ће овакав развојни пут позитивно утицати на њихове каријере. Ми смо по годинама најмлађа екипа, сваку утакмицу по правилу почиње минимум седам играча који су млађи од двадесет година. Међутим у тиму се налазе и старији играчи, покушали смо да направимо најбољу могућу комбинацију искуства и младости и чини ми се да нисмо погрешили судећи по резултатима.

Квалитет момака који играју у нашој филијали није промакао ни селекторима наших репрезентација.

Неколико момака који су стандардни код тренера Жижића прошао је припреме са првим тимом пред почетак сезоне. Увек ми је задовољство када у екипи имамо репрезентативце. Сада је то Жељко Гаврић, на почетку је био Југ Станојев. Страхиња Ераковић је капитен омладинске репрезентације. Надам се и верујем да ће их бити још више. Долазе момци који играју одлично у Омладинској Лиги шампиона и сигурно да ће се неки од њих прикључити Графичару како би стицали неопходно искуство.

Није пропустио Александар Луковић да помене изузетне резултате изабраника Славољуба Ђорђевића у Омладинској Лиги шампиона.

Омладинци играју феноменално од почетка сезоне. Истичу се сјајним партијама како у домаћем првенству тако и у Омладинској Лиги шампиона. Посебно ме радује што су као најмлађа екипа у групи тренутно на другој позицији са великим шансама за пролаз у наредну фазу такмичења. Сигурно да ће им много значити искуство стечено играњем на том нивоу. Противиници су им изузетно квалитетни, нема велики број играча прилику да одмери снаге са таквим екипама у њиховим годинама. Људи из Омладинске школе заиста раде на феноменалан начин са њима што резултати и више него показују.

Осврнуо се помоћник Митра Мркеле и на издања првотимаца Црвене звезде у Лиги шампиона и истакао да је сигуран да црвено-бели имају квалитет да презиме у Европи.

Остварен је одличан резултат победом над Олимпијакосом у Београду. Момци су показали квалитет и доказали да им је место у најелитнијем европском такмичењу. Очекује их утакмица са екипом из Минхена. Бајерн има феноменалне појединце, предстоји нам веома тешка утакмица, међутим верујем да наши момци могу да направе добар резултат против Бајерна. Тренер Милојевић заједно са играчима вратио је Црвену звезду тамо где припада, уз освојене титуле у Суперлиги Србије такмичење у Европи је дошло као награда за све навијаче нашег клуба. Верујем да ћемо успети да освојимо дуплу круну ове године а уз добру игру и да презимимо у Европи – заључио је Александар Луковић.

The post Луковић: Графичар је направио велики искорак appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Marko Vučković нов 19, 2019 at 22:07

Čuj ovog budaka, on je neki skaut, zamenik, Grafičar Bože sačuvaj!

Reply

Leave a Comment