Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Мачва

Фудбалери Црвене звезде сутра од 18 часова дочекују екипу Мачве из Шапца у оквиру осмине финала Купа Србије.

Изабраници Владана Милојевића настављају поход на титулу у Купу Србије. Ривал је Мачва из Шапца, која се ове сезоне на суперлигашкој сцени налази на последњој позицији. Наши фудбалери, после успешне епизоде у шеснаестини финала када је савладана Трепча резултатом 8:0, одиграће заосталу утакмицу осмине финала Купа Србије у среду, 20. новембра на стадиону „Рајко Митић“ од 18 часова.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

До сада смо одиграли 19 утакмица против Мачве. Шеснаест пута смо тријумфовали, једном играли нерешено док је два пута Мачва излазила као победник уз укупну гол разлику од 58:15 у корист нашег тима. Први меч смо одиграли 7. априла 1951. године када је Црвена звезда савладала Шапчане реултатом 2:1. Последњи дуел одигран између београдских црвено-белих и Мачве завршио се победом тима Владана Милојевића резултатом 3:1, а голове за наш тим постигли су Кањас, Ел Фарду Бен и Томане.

ПРЕНОС УТАКМИЦЕ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МАЧВА

Директан пренос утакмице против Шапчана можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 18 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се налази у завидној резултатској форми. У националном шампионату црвено-бели су први на табели са 40 бодова, седам више од друго пласиране Војводине. Екипа Мачве налази се на последњем месту Суперлиге са 4 освојена бода и до сада немају победу у домаћем шампионату.

МИЛОЈЕВА РЕЧ

Шеф стручног штаба Владан Милојевић изнео је очекивања пред сусрет са тимом из Шапца.

Куп је веома битан за нас, даћемо све од себе да дођемо до завршнице и да се боримо за трофеј. Мачва је екипа чија позиција на табели у домаћем првенству, не приказује њихов реалан квалитет. Уз вредан рад и тренера Аничића који је искусан и који је већ остваривао успехе са Мачвом, утисак је да их очекују бољи резултати. Куп утакмице немају додирне тачке са првенством, тако да треба да будемо опрезни. Спремали смо се током репрезентативне паузе, радимо добро, имамо репрезентативце који су се вратили, као и неке које чекамо да дођу. Желимо да освојимо Куп Србије – рекао је Милојевић.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најискуснији у редовима Мачве је Славко Марић, прекаљени суперлигачки играч који је своју каријеру градио у многим клубовима. Такође, у редове најискуснијих и најбољих играча у тиму Шапчана свакако се убраја офанзивни везиста Ненад Маринковић. У самом шпицу напада налазе се Никола Ашћерић и Ђорђе Шушњар од којих, уз Маринковића, прети највећа опасност по наш гол.

СУДИЈА МЕЧА

Правду на овом мечу делиће Данило Грујић. До сада је искусни судија из Ниша судио екипи Црвене звезде само једном, у мечу са Пролетером у Новом Саду. У сусрету са Мачвом помагаће му Милован Ристић и Далибор Ђурђевић.

The post У сусрет противнику – Мачва appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment