Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Црвено-беле ватерполисткиње освојиле Куп Србије

У финалу Купа Србије у женском ватерполу, Црвена звезда је на Ташмајдану савладала екипу актуелног шампиона, Палилуле 9:7 (2:0, 2:1, 5:1, 0:5) и освојила 12. трофеј у клупској историји.

Седми пут у низу ЖВК Црвена звезда је освојио Куп Србије чиме су изабранице Драгане Ивковић потврдиле да су и даље без премца у српском клупском ватерполу.

Звезда је имала иницијативу, контролу и резултат од самог старта, па је већ на полувремену имала предност од три разлике, (1:4).

У трећој четвртини Црвена звезда је преломила утакмицу у своју корист са пет голова и одлучила питање победника. Истакла се Тијана Јаковљевић са два гола, свој други гол је постигла и Ања Мишковић, по једном су погађале Катарина Чегар и Ива Лујић, а из казненог ударца је била прецизна Мила Глушчевић на другој страни, за високих 2:9 пред последњи период игре.

Играчице актуелног шампиона су успеле да смање разлику, искористиле неке ситуације које су им ишле на руку, а са друге стране базена Звезда се опустила услед велике предности, није користила своје шансе, прилику су добиле и млађе играчице, па је на крају резултат износио 9:7 за црвено-беле даме.

Одлично смо одиграле у одбрани. Доста смо гледали снимке утакмица и знале смо шта треба да радимо. На крају сам дала шансу и млађим играчицама па је разлика смањена. Напад је могао да буде бољи и радићемо још више на томе – рекла је Драгана Ивковић, тренер Црвене звезде.

Медаље су играчицама оба тима уручили генерални секретар ВСС Немања Маријан и комесар за такмичење Дејан Перишић док је капитену Звезде Ивани Ћоровић пехар предао председник савеза Виктор Јеленић.

Лепу увертиру су направиле ватерполисткиње пред завршни турнир Купа Србије за мушкарце који је на програму наредног викенда на 25.мају.

12. трофеј за наш клуб, 704. за нашу породицу.

Спортско друштво Црвена звезда честита ватерполисткињама, стручном штабу и свима у Женском ватерполо клубу Црвена звезда на одбрани трофеја и првом трофеју ове сезоне.

Куп Србије, финале

ПАЛИЛУЛА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 7:9 (0:2, 1:2, 1:5, 5:0)

Београд, базен: СРЦ „Ташмајдан“. Гледалаца: 300. Судије: Раковић и Крстоношић. Играч више: Палилула 7(2), Црвена звезда 11(4). Два играча више: Палилула 1(0). Петерци: Палилула 2(2), Црвена звезда 1(1).

ПАЛИЛУЛА: Петровић, Игњић, Плећаш, А.Милићевић 1, Трмчић, Рудић, Глушчевић 5, Д.Милићевић, Марков, Мандић, Миладиновић 1, Андрејић, Димитријевић, Настић. Тренер: Милош Јанковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић, Пантовић 1, Чегар 1, Ћоровић, Лујић 1, Теодоровић, Миловановић, Мијушковић, Шарац, Илић 1, Гашић 1, Јаковљевић 2, Карличић, Мишковић 2. Тренер: Драгана Ивковић

 

The post Црвено-беле ватерполисткиње освојиле Куп Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment