Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Други тријумф Звезде у низу

Црвено-бели рукометаши савладали зрењанински Пролетер у „Шумицама“ 29:27 (18:12) и везали другу победу у низу.

Један од дерби мечева 11.кола АРКУС лиге је оправдао очекивања. Иако се чинило да ће црвено-бели раније завршити сусрет, када то бива у дербијима, није испало како се очекивало, па је победник одлучен у неизвесној завршници.

Победа у Кикинди је утицала на самопоуздање екипе Радана Ровчанина, Звезда је у првом полувремену деловала полетно, играла допадљиво, срчано, погађала и са крила, и са 9 метара, чак и у тренуцима са два играча мање, па је на одмор отишла са шест голова предности, а могло је да буде и убедљивије – 18:12.

У другом полувремену су гости предвођени асовима Момиром Рнићем и Урошем Елезовићем заиграли заиграли чвршће и одлучније. Звезда није искористила два седмерца и једну добру прилику у периоду када је имала +4, па је пропала прилика да се црвено-бели потпуно резултатски одлепе и преломе меч већ у 45.минуту (24:18). У свом стилу су погађали Рнић и Елезовић и довели свој тим у 54.минуту на гол заостатка, уз помоћ стрелца Илијина, (25:24). Одговорност је преузео играч утакмице Иван Хорват, постигао два битна гола када се ломио резултат, Димитрије Јелић је у неколико наврата зауставио госте. Управо је Звездин голман у финишу, након једне спорне ситуације, зауставио ударац Рнића, а Ерић и Тодоровић потврдили четврту победу, 29:27.

Најефикаснији је бипо капитен Иван Рајичевић са 6 голова, 5 је постигао Миљан Ерић, а по четири пута су погађали Никола Лазић и Бојан Тодоровић.

У наредном колу Звезда дочекује Нови Пазар у „Шумицама“, на старту другог дела шампионата.

11.коло, АРКУС лига

Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 170: Судије: Горан Ковач (Косовска Митровица) и Срђан Милосављевић (Звечан). Искључења: Црвена звезда 12, Пролетер 6 минута. Седмерци: Црвена звезда 5(3), Пролетер 4(3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Јовановић, Хорват 3, М.Лазић, Андрејевић 2, Шапоњић 2, Мајес, Рајичевић 6(3), Н.Лазић 4, Јелић, Туфегџић, Утвић 4, Ерић 5, Божовић, Тодоровић 3. Тренер: Радан Ровчанин

ПРОЛЕТЕР: Шару, Пешић, Елезовић 4, Илијин 4, Тодоров, М.Гаћиновић, Тошков, А.Гаћиновић 2, Рнић 8, Терзић 3, Кривошија, Мирић 4, Канижај 1, Радовић 1, Карлаш, Кнежевић. Тренер: Горан Пекез

The post Други тријумф Звезде у низу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment