Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Шанса Звездиних омладинаца за европско пролеће

Јуниори Црвене звезде ће у оквиру петог кола Лиге шампиона за фудбалере до 18 година дочекати Бајерн у уторак, 26. новембра од 16 часова на стадиону ФК Вождовац. Чету Славољуба Ђорђевића очекује тежак изазов, а тријумфом у тој утакмици би били корак ближе европском пролећу.

Наш клуб је у Лигу шампиона за фудбалере до 18 година ушао са веома подмлађеним саставом, чак и за омладинске стандарде. Без три бонус играча рођених 2000. године и са само неколицином фудбалера рођених 2001. године, окосницу тима чинили су дечаци који су прошле сезоне освојили Кадетску лигу Србије и који за пораз, на теренима у Србији, не знају више од годину дана. Показали су Бурмаз, Новаковић, Бабић и остали црвено-бели таленти да праве разлику и у европским оквирима.

Шеф стручног штаба наших омладинаца Славољуб Ђорђевић, истиче да његовом тиму у госте долази најквалитетнија екипа у групи, али да верује у своје изабранике.

Имамо веома густ распоред, али то је чар играња у Звезди. Изнова сви морамо да се доказујемо и то показује величину нашег клуба. У госте нам долази противник који је већ обезбедио пролазак даље и који је показао да поседује огроман квалитет. Нама много значе европске утакмице, јер учимо из њих. Нисмо имали много времена за опоравак после дербија, имамо неке проблеме са повређеним играчима, али морамо да стиснемо зубе и да пробамо да направимо добар резултат – рекао је Ђорђевић.

У првој одиграној утакмици између нашег тима и минхенског Бајерна, резултат је био 0:0. Стање на табели после четири одиграна кола изгледа овако:

1. Бајерн-3 победе и реми- 10 бодова (гол разлика 14:1)

2. Црвена звезда- 2 победе, 1 реми и 1 пораз- 7 бодова (гол разлика 6:10)

—————-

3. Тотенхем- 1 победа, 1 реми и 2 пораза- 4 бода (гол разлика 11:9)

4. Олимпијакос- 1 реми и 3 пораза- 1 бод (гол разлика 2:13)

Црвена звезда ће угостити неколико установа за децу са посебним потребама на утакмици у којој наши бисери дочекују Бајерн на стадиону ФК Вождовац. Гости нашег клуба биће: Дом за ученике са оштећењем слуха, Прихватилиште за децу Београда, Завод за психофизиолошке поремећаје и говорну патологију „Проф. др Цветко Брајовић“, Хуманитарна организација „Дечје срце“ и Центар за дневни боравак деце, омладине и одраслих лица ментално-ометених у развоју “Мара”.

The post Шанса Звездиних омладинаца за европско пролеће appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment