Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Црвена звезда подиже свест о рециклажи

Председник фудбалског клуба Црвена звезда Светозар Мијаиловић и председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић присуствовали су са градског секретарком за заштиту животне средине Иваном Вилотијевић постављању рециклажних острва поред стадиона „Рајко Митић”.

Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић рекао је да се клуб радо одазива и прикључује оваквим акцијама, јер тако даје допринос у решавању великих проблема.

Фудбалски клуб Црвена звезда као друштвено одговорна организиција укључује се у акције града за решавање великог задатка који очекује сваког грађанина Београда да би се животна околина сачувала за будуће генерације. Ова акција ће допринети и очувању основних сировина који полако нестају и ако их не будемо чували нећемо имати добру перспективу. Ми смо такође укључени у овај део активности за еколошко понашање из простог разлога што смо почели да примењујемо коришћење геотермалне енергије као и друге природне ресурсе – нагласио је Мијаиловић.

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић навео је да је данас у склопу ове стратегије постављено рециклажно острво испред стадиона „Рајко Митић” и да ће ова акција и у будућности бити доступна заинтересованим субјектима који су корисници комуналних услуга.

Усвајањем стратегије града Београда за управљање отпадом предузет је низ мера који треба да доведу до, пре свега боље селекције и већег броја процента рециклаже отпада у граду Београду. Управо једна од мера је постављање рециклажних отпада где би се вршила сепарација отпада на месту настанка. Да бисмо могли да са грађанима вршимо примарну селекцију отпада неопходно је и да поставимо довољан број рециклажних острва, односно канти и звона за сепарацију отпада. Управо у склопу те наше активности обратио нам се фудбалски клуб Црвена звезда коме смо захвални што прате акције града Београда и учествују у кампањи за сепарацију и прераду отпада у граду Београду. Оно што је јако важно рећи јесте да су стадиони места која окупљају велики број људи и искуствено знамо и да се појављује велика количина отпада који остаје после утакмица – закључио је Никодијевић.

The post Црвена звезда подиже свест о рециклажи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Dejo нов 26, 2019 at 23:47

Ocemo PRIVATIZACIJU NASE CRVENE ZVEZDE POD HITNO !!!!!!!!!!!!

Reply

Leave a Comment