Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Марин: „На победу без калкулација“

Капитен Црвене звезде Марко Марин најбоље од свих фудбалера нашег клуба зна моћ Бајерна, снагу некадашњих саиграча из репрезентације Немачке Мануела Нојера, Томаса Милера, Џерома Боатенга, а посебно тренера Ханс-Дитера Флика, са којим је радио у селекцији “Елфа”.

Наш капитен, ипак, верује да ће уз велику помоћ са трибина Бајерн напустити стадион “Рајко Митић” незадовољан, погнуте главе као некад и да ће ова генерација успети да у другом учешћу у Лиги шампиона направи нови искорак и пласира се у нокаут фазу једног од два такмичења.

Сви желимо добар резултат, победу. И ми играчи, јер знамо какву шансу имамо, и навијачи који ће очекујем испунити трибине до последњег места и подржати нас како то увек чине у овако значајним утакмицама. Играћемо на победу, без калкулација јер нам бод ништа не значи. Бићемо агресивни, компактни, знамо да смо много бољи код куће него на страни и пробаћемо то да искористимо – зрачио је оптимизмом Марин.

Чињеница да су Баварци већ обезбедили пласман у пролећни део такмичења Лиге шампиона ништа не мења у припреми меча нашег тима.

Знате немачки менталитет, никад не играју 50 или 70 одсто. Имају 20 топ играча, тренер Флик је веома квалитетан и по мени је заслужио ову шансу, победио је Дортмунд 4:0 у дербију, у три меча има сјајан учинак уз гол разлику 10:0. Знам га и стручно и приватно добро, извешће поставу која ће у Београду играти на победу, а на нама је да искористимо сваку шансу која нам се буде указала. Против Тотенхема смо пропуштали велике прилике на 0:0, па на 1:0 и изгубили меч. Наша једина могућност је да у мечу са Бајерном тако колосалне прилике не пропуштамо.

Ливерпул је прошле године изгубио у Београду па освојио Лигу шампиона. Ни Баварци не би имали ништа против да им се тај сценарио понови.

Њима суштински пораз не би значио много, а сумњам да тако размишља и тренер Флик. Добро га познајем, неће калкулисати у Београду, желим му највеће успехе, али не и сутра на Маракани. Добро смо се спремили за утакмицу, пробаћемо да искористимо оно што је стручни штаб запазио и заиста имам добар предосећај. После мечева са Тотенхемом, против Бајерна немамо шта да изгубимо, желимо да прикажемо најбољу игру јер само тако можемо до позитивног резултата. Знамо нашу снагу код куће, морамо то да искористимо јер видимо шансу да останемо у Европи и на пролеће, што нам је циљ.

Игра и резултат кроје атмосферу и на трибинама.

Навијачи знају шта је Бајерн и какву ми шансу имамо сутра да решимо питање европског пролећа. Очекујем да стадион буде пун, да нам навијачи својом позитивном енергијом дају снагу. Без навијача, реално, не питамо се много у окршајима са оваквим великанима као што је Бајерн – јасан је капитен нашег клуба.

The post Марин: На победу без калкулација appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment