Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Шакота: „Треба нам константа да бисмо изградили победнички карактер“

Утакмица 11. кола у дворани ’’Александар Николић’’ понудила је много љубитељима кошарке. Обе екипе показале су велику борбеност, виђени су бројни преокрети, а одлучио је један шут онај Лоренза Брауна у последњој секунди. На крају, Црвена звезда мтс је славила резултатом 76:73 остваривши на тај начин четврту победу у Евролиги ове сезоне.

О вредној победи говорио је тренер Драган Шакота:

’’Наравно да је важна и лепа победа. Била је лепа утакмица за гледање. за менеј е посебно важно што смо током меча исправљали одређене ствари, на крају смо дошли у ситуацију да победимо једним шутем и то се догодило. Сад је важно да будемо константни колико је то могуће, како бисмо креирали победнички карактер”, истакао је Шакота, а уследила су новинарска питања.

Да ли је све могло да буде другачије после 11 разлике?

Не гледам то тако. Да ли је то уобичајено да се прекине утакмица пола сата, 45 минута. На основу чега или ког искуства да им дам савет у том тренутку? Почело је тако, кренула је утакмица, али то се дешава стално. Нисам видео ништа неприродно, они су много добар тим. Њихови играчи са клупе су бољи од стартера, направили су узастопне побед и нормално је да су стигли разлику. разлике. Очекивали смо да меч има ‘горе-доле’ моменте. Битно је реаговати када падне резултат, имали смо скраћену ротацију, неке играче који су имали већу минутажу…”, истакао је тренер црвено-белих, а потом прокоментарисао последњи напад:

’’Искористили смо задњи напад. Уз дужно поштовање према свима, видим увек неку опасност према екипама. Колико се опустиш све екипе могу да ти направе проблем. Озбиљно смо схватили прву утакмицу коју сам водио и зато је био такав резултат. Овде не треба пуно причати кад се игра Евролига, знаш да мораш да играш максимално’’, истакао је Шакота.

The post Шакота: Треба нам константа да бисмо изградили победнички карактер appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment