Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Вождовац

Фудбалери Црвене звезде дочекују екипу Вождовца у оквиру 18. кола Суперлиге Србије на стадиону “Рајко Митић” сутра од 18 часова.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

До сада смо одиграли 26 мечева против екипе са Душановца у којем имамо одличан скор. Укупно 21 победа од првог меча одиграног 22. фебруара 1950. године у којем смо тријумфовали резултатом 6:0. Једном смо одиграли нерешено, док су четири пута „Змајеви“ тријумфовали, уз гол разлику 70:21 у корист Црвене звезде. Од тада, наш тим ниједном није изгубио меч против Вождовца као домаћин, док смо у гостима забележили 10 победа и четири пораза.

У последњих пет мечева екипа Владана Милојевића је победила свих пет утакмица, гол разликом од 16 датих и само три примљена гола. Последњи меч одигран је на стадиону Вождовца када су црвено-бели головима Милоша Дегенека, Ел Фарду Бена и Вукановића победили резултатом 3:1, а претходни дуел на Маракани завршен је такође победом Црвене звезде резултатом 2:0, а голове за наш тим постигли су Лоренцо Ебисилио и Ел Фарду Бен.

ПРЕНОС УТАКМИЦЕ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЖДОВАЦ

Директан пренос утакмице против “Змајева” можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 18 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се налази у завидној резултатској форми. У националном шампионату црвено-бели су први на табели са 43 бода, седам више од другопласиране Војводине. Екипа са Душановца се налази на шестом месту Суперлиге Србије са 29 освојених поена. У претходних пет утакмица наш тим је забележио 4 победе и један реми, док је Вождовац три пута ремизирао, а два пута је освајао сва три бода.

МИЛОЈЕВА РЕЧ

Звездин стратег изнео је очекивања пред меч 18. кола Суперлиге Србије и истакао да црвено-беле очекује добар тест после утакмице са Бајерном.

Улазимо у циљну равнину домаћег првенста. Вождовац игра врло добро у последње време, мало су се на почетку мучили, али су изашли на прави колосек. Очекујем опасан Вождовац, са брзим играчима по боку и контролисање простора. Морамо да покажемо реакцију. Разговарали смо са играчима, свесни су да морају најозбиљније да приступе мечу. Вождовац је једна од екипа најбољој форми у целој лиги. Очекујем да одиграмо добру утакмицу.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Екипа Вождовца је скуп сјајних појединаца. На голу се налази голман младе репрезентације Марко Илић, до у одбрани играју искусни МИлош Михајлов као и бивши капитен Црвене звезде Никола Микић. Треба рећи дап о боковима играју Стефан Хајдин који је на позајмици из нашег клуба и репрезентативац Литванија Јустас Ласицкас. У везном реду налази се искусни Немања Николић који је уједно и најбољи стрелац тима поред брзог крилног нападача Алена Машовића. Такође, средину терена чини и изданак Омладинске школе Вождовца Стефан Пуртић. Напад је резервисан за Марка Девића чије интернационално искуство сигурно значи екипи са Душановца.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија меча је Јован Шегрт из Београда, а помагаће му Урош Стојковић и Милан МИхајловић. Судија прве категорије ове сезоне је делио правду на два меча Црвене звезде – протви Радничког из Ниша и Војводине. У оба дуела су црвено-бели су забележили тријумф.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак 29. новембар:

Пролетер – Младост 16 часова;
ТСЦ – Спартак 18 часова.

Субота, 30. новембар:

Јавор – Раднички Ниш 16 часова;
Напредак – Инђија 16 часова;
Рад – Војводина 16 часова;
Радник – Чукарички 16 часова;

Недеља, 1. децембар:

Мачва – Партизан 15 часова.

The post У сусрет противнику – Вождовац appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment