Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

КК Црвена звезда мтс: „Или конкретне мере, или вербално прелази у физичко насиље“

КК Црвена звезда мтс издао је саопштење поводом догађаја на утакмици седмог кола АБА лиге, у којој су црвено-бели гостовали Партизану у „Штарк Арени“.

Црвено-бели захтевају реакцију надлежних органа против говора мржње.

– КК Црвена звезда мтс упутио је након утакмице 7. кола АБА лиге дописе на више адреса надлежним органима Републике Србије, због лоше организације те утакмице. Тај догађај, не само речима, већ и делима требало је да промовише најбоље вредности у нашем друштву, укључујући и заједничку акцију првотимаца две екипе “стоп насиљу над женама”. Нажалост, по ко зна који пут, то није био случај.

Захваљујемо се на брзим и конкретним одговорима потпредседнице Владе Републике Србије и председнице Координационог тела за родну равноправност госпође Зоране Михајловић, као и поверенице за заштиту равноправности госпође Бранкице Јанковић.

КК Црвена звезда мтс уз приложене одговоре, захтева и конкретне мере и акције надлежних органа против свих који организују овакве утакмице, и оних који мисле да су спортски терени места за испољавање фрустрација, узвикивање најгорих увреда, вербалног силовања жена које траје већ година уназад, као и ширење мржње. Ово оглашавање КК Црвена звезда мтс јавност, али на првом месту организатори и оваквих утакмица, треба да виде и схвате као последње (и добронамерно) упозорење да након вербалног, као следећи корак, долази физичко насиље. Наш клуб у промовисању таквих “вредности” неће учествовати, стоји у саопштењу нашег кошаркашког клуба.

Повезане вести

Leave a Comment