Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Завршни турнир Купа Србије у ватерполу. Црвено-бели преко Радничког траже пролаз у финале

Све је спремно за завршни турнир Купа Србије. У суботу, на базену СЦ „Милан Гале Мушкатировић“ у Београду ће се у полуфиналу састати Партизан – Шабац у 18.30 и КВК Раднички – Црвена звезда у 20.15. Дан касније је финале у 18.30. Све три утакмице ће преносити РТС на свом другом програму као YouTube канал „Waterpolo Live“.

у Кући ватерпола данас је одржана конференција за медије којој су присуствовали представници клубова: Мирко Брадајић (Партизан), Југослав Васовић (Раднички), Денис Шефик (Шабац) и Игор Милојевић (Црвена звезда).

Нашим ватерполистима на путу до финала стоји екипа крагујевачког Радничког, екипа која је велики дужник нашим ватерполистима из претходне сезоне.

Југослав Васовић директор КВК Радничког је изјавио:

– „Рекао сам и раније да састави парова уопште нису бити. Пре свега захвалност РТС што ће да преноси све утакмице. Рано смо испали сви у Европи али постоји интересовање за Куп Србије јер имамо квалитет за нешто више.Овакви турнири могу да буду ма високом нивоу, нека у тврдим и неизвесним утакмицама победи најбољи.Екипе су егал, одлучиће нијансе. Звезда је најбоље пласирана у Регионалној лиги али је против Шапца и Партизана освојила само бод. Мођда је мали фаворит, игра на свом базену.Радујем се због повратка Рађена и то би требали сви да искористимо јер велики играчи могу више да покажу млађима од тренера. Звезду води и легенда ватерпола Игор Милановић али то уопште не значи да немамо размишљања о победи. Очекујем тешке, тврде и занимљиве утакмице до самог краја.“

Испред нашег клуба Игор Милојевић је поздравио све учеснике турнира:

– „Хвала савезу на организацији која ће после дужег времена бити у Београду. Оптимиста сам, дечаци који буду играли, имају квалитет и сигурно ће представљати српски ватерполо у будућности. Клубови се полако дижу и сигуран дам да ћемо имати још оваквих утакмица. Очекујем да наши навијачи као и увек буду прави домаћини присталицама осталих клубова и да све протекне у фер плеју. У томе смо корак испред. Нема више оних тензија. Наравно да је наша жеља да победимо. Ко нема такву жељу не треба ни да се бави спортом. Јесте, играмо на нашем базену али тек од ове године на њему тренирамо јер једини немамо свој објекат.“

Карте се продају у суботу и недељу од 16 часова на улазу у базен СЦ „Милан Гале Мушкатировић“ ма Дорћолу.

Повезане вести

Leave a Comment