Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноИсторијаНајновијеФудбал

На данашњи дан – Освојен је први Куп

Претпоследњи дан новембра увек ће остати упамћен као дан када је Црвена звезда освојила свој први национални Куп давне 1948. године победом над вечитим ривалом резултатом 3:0.

Црвена звезда је у својој историји освојила 24 трофеја Националног купа и по том броју држимо рекорд. Први трофеј црвено-бели су освојили давне 1948. године.

Тадашњи тим Светозара Глишовића до утакмице финала стигао је победама тако што је елиминисала Спартак, Напредак и Наша крила. У финалу, 29. новембра, побеђен је Партизан резултатом 3:0, а стрелци су били Бранислав Вукосављевић два пута и Рајко Митић. Пехар фудбалерима Црвене звезде предао је славни командант и генерал Пеко Дапчевић.

То прво финале националног купа играло се на стадиону Црвене звезде „Авала“ у Београду. Стадион „ЈНА“ је био у изградњи, па су се тек од следеће године сва финална такмичења, по традицији после Другог светског рата, тамо одигравала.

Црвену звезду је са клупе предводио Светозар Глишовић, а црвено-бели су у финалу наступили у следећем саставу: Мркушић, Станковић, Дракулић, Тадић, Ђурђевић, Ђајић, Цокић, Митић, Томашевић, Палфи, Вукосављевић.

The post На данашњи дан – Освојен је први Куп appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment