Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Ватерполисти остали без финала Купа Србије. Раднички још једном кобан по црвено-беле

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у полуфиналном дуелу Купа Србије од екипе крагујевачког Радничког.

Црвена звезда : КВК Раднички 8:9 (3:2, 3:2, 1:2, 1:3)

Пред око 450 гледалаца на базену Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“ пулени тренера Игора Милановића неочекивано су поражени од екипе из Крагујевца и тиме остали без борбе за први овосезонски трофеј. На страни наших ватерполиста била је и чињеница да играју на домаћем базену, а и резултат након две четвртине апсолутно им је ишао у прилог, али на крају Крагујевчани су и ове сезоне били кобни по црвено-беле у куп такмичењу.

Прве две четвртине окончане су идентичним резултатом 3:2 у корист наших ватерполиста. Трећи период решили су Крагујевчани у своју корист и тиме смањили резултатски заостатак на 7:6. У завршних осам минута прво је Јанковић довео Звезду у вођство 8:6, да би Радованлија, Дино и Тохољ за непуна два минута преокренули резултат. Имала је Звезда последњи напад, тајм-аут после играча више, али је Радовићу испала лопта.

Свакако се остварени резултат мора сврстати под категорију велики неуспех јер су домаћи трофеји у актуелној сезони сматрани обавезним. Несхватљиво је да црвено-бели након два гола вишка како на полувремену утакмице, тако и на старту последње четвртине дозволе себи да сав труд падне у воду за свега два минута игре. Екипи и тренеру Милановићу сада остаје да кроз наставак регионалне А1 лиге припреми се превасходно психички за национални шампионат јер се сада освајање титуле мора сматрати императивом.

Базен: Милан Гале Мушкатировић
Гледалаца: 450.
Судије: Голијанин и Путниковић.
Играч више: Раднички 8 (4), Црвена звезда 12 (5).
Петерци: Раднички 1 (1).
КВК РАДНИЧКИ: Добожанов, Бранковић 1, Станојевић 3, Јанковић, Тохољ 2, Пролов, Лобов, Дино 2, Панић, Радованлија, Лукић 1, Томашевић, Тодоровски, Пљеванчић. Тренер: Стевановић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Касум, Шулц, Васин, Илић, Аџић 1, Јанковић 2, Рађен, Вукићевић 3, Гусаров 1, Радовић 1, Иванов, Милојевић. Тренер: Милановић.

У другом полуфиналном сусрету екипа Шапца је резултатом 13:10 савладала Партизан. Финални сусрет између Шапца и крагујевачког Радничког на програму је у недељу 1. децембра са почетком од 18:30 часова.

Повезане вести

Leave a Comment