Moja Crvena Zvezda
АрхиваДомаћи шампионатЗвездаши широм светаФудбал

Na proleće repriza Barija!?

Podizanje pehara u Bariju

Jedan od igrača koji su se popeli na vrh Evrope i sveta sa Crvenom zvezdom, Dragiša Binić, pokrenuo je inicijativu za održavanje reprize Barija sledeće godine na Marakani, kada naš klub slavi 20 godina od osvajanja Kupa Šampiona.

„Kad smo organizovali deset godina od Barija, takođe sam bio inicijator te ideje. Meč između Crvene zvezde i Olimpika, to jest generacija 1991. godine, prava je stvar! Predočio sam ljudima iz Zvezde ideju da napravimo kopiju utakmice iz Barija. Da humanitarnu utakmicu revijalnog karaktera odigraju isti timovi Zvezde i Olimpika. I rezultat možemo da izrežiramo, pa da na kraju pucamo penale „, rekao je Binić.

„Ukoliko se Francuzi brecnu, pa pokušaju da nas dobiju, spremni smo da prekršimo raniji dogovor i scenario. Mada, od toga nema ništa. Fizički smo daleko spremniji od Papena, Bolija, Amorosa i ostalih. Pozvali bismo i Dragana Stojkovića Piksija, ali bi on mogao da uđe s klupe, kao i u Bariju.“

„U kontaktu sam sa gotovo svim igračima iz trofejne generacije, tako da znam da će svi doći naredne godine u Beograd. Robi, Luka, Maza i ja smo već tu. Pančev, Mile i Dejo nemaju ništa protiv, kao i ostali Zvezdini momci. Igrači Olimpika su najmanji problem. Većina njih je u Francuskoj i spremni su da dođu. Spremni smo da im obezbedimo hotelski smeštaj i zajedničku večeru posle utakmice“, ističe predsednik Napretka i član uprave našeg kluba.

Navijači Crvene zvezde

Ukoliko do odigravanja ove utakmice zaista i dođe, Beograd i Srbija bi imali prilike da na delu, pored svih naših  fudbalera koji su igrali na ovom meču, vide i Papena, Vodla, Stojkovića, Kantonu, pa i Žana Tiganu koji je jedno vreme pre par godina figurirao kao potencijalni šef stručnog štaba Crveen zvezde.

Ideja, vredna svakog poštovanja, uz naš predlog da pored veterana utakmicu odigraju i sadašnji sastavi Zvezde i Olimpika.

Sastav Crvene zvezde 1991.

Golmani
Stevan Stojanović
Željko Kaluđerović
Milić Jovanović

Odbrana
Duško Radinović
Miodrag Belodedić
Ilija Najdoski
Refik Šabanadžović
Slobodan Marović
Goran Vasilijević
Ivica Momčilović

Vezni red
Vladimir Jugović
Siniša Mihajlović
Robert Prosinečki
Dejan Savićević
Vlada Stošić
Rade Tošić

Napad
Dragiša Binić
Darko Pančev
Vladan Lukić

Trener
Ljupko Petrović

Sastav Olimpika 1991.

Golmani
Paskal Olmeta
Alan Kazanova
Gaetan Uar

Odbrana
Manuel Amoros
Erik di Meko
Bazil Boli
Karlos Mozer
Žisi Marke
Mois Režina
Bruno Žermen

Vezni red
Bruno Kazoni
Loran Furnije
Abedi Pele
Dragan Stojković
Olivije Kano
Bernar Pardo
Žan Tigana
Filip Verkris

Napad
Kris Vodl
Žan-Pjer Papen
Erik Kantona
Erik Lada
Trener
Rajmon Getals

Повезане вести

3 comments

Comments are closed.