Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Лазетић у одабраном друштву

Нападач Црвене звезде Марко Лазетић је један од пет играча рођених 2004. године који су имали прилику да играју у овосезонској Омладинској Лиги шампиона. Најбољи стрелац наше кадетске селекције је тако на терену одмеравао снагу и са четири године старијим фудбалерима.

Када је током лета Марко Лазетић прекомандован у кадетску селекцију, иако по годинама припада млађим кадетима, очекивало се да ће бити значајно појачање за чету Марка Неђића, али је он у међувремену израстао у првог стрелца екипе. Није то промакло Славољубу Ђорђевићу који је младог Лазетића два пута пребацивао у омладинце, а нападач је оба наступа забележио против Бајерна из Минхена.

Значи ми то што сам имао прилику да заиграм у Омладинској Лиги шампиона. Оба пута сам ушао пред крај утакмице, али у сваком случају је то велико искуство и показатељ да се вредан рад исплаћује. Драго ми је што екипа бележи позитивне резултате у Европи. Верујем да ће и генерација кадета за коју наступам изборити пролазак у Омладинску Лигу шампиона, те да ћу наредне сезоне поново имати ту част да носим дрес Звезде у најелитнијем јуниорском такмичењу – истакао је Лазетић.

Кадете Црвене звезде очекује још једна утакмица до завршетка јесење полусезоне. Екипа Марка Неђића је прва на табели са 40 освојених бодова из 16 одиграних сусрета. На челу листе стрелаца нашег тима налази се управо Марко Лазетић са 11 постигнутих погодака.

Веома сам задовољан оним што смо урадили до сад. Први смо, али нема опуштања, има још да се игра и морамо да будемо фокусирани. Слушамо тренера Неђића, вредно радимо и верујем да ћемо на крају сезоне подићи трофеј у лиги. Драго ми је што постижем голове, али тимски резултат је на првом месту – рекао је Лазетић.

Марко Лазетић је један од пет фудбалера рођених 2004. године који су наступали у најелитнијем европском такмичењу за фудбалере до 18 година. Осим њега, ту су још: Абдулај Камара (ПСЖ), Андриј Булеза (Шахтјор), Секу Диавара (Генк) и Јусуфа Мукоко (Борусија Дортмунд).

The post Лазетић у одабраном друштву appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment