Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

Из Партизана у Звезду. Милош Раовић је нови члан АК Црвена звезда

Након свега годину дана Милош Раовић је решио да напусти Атлетски клуб Партизан 1945 и да се поново врати у Црвену звезду где ће поново радити по програму Милоша Салашког. Потрага за тренером натерала је Раовића да у пет сезона два пута Партизан замени Звездом.

Прво је 2016. из Партизана прешао у редове црвено-белих због тренера Милоша Салашког, да би по његовом одласку у Америку 2018. отишао у Партизан 1945 где је ове сезоне сарађивао са Станојем Бурлићем.

Милош Раовић у дресу АК Партизан 1945 (Куп Србије 2019-Сремска Митровица)

Међутим решио је да се врати у Звезду, а део заслуге за то има и Милош Салашки, иначе нови тренер АК Топ Јумп-а.

– „Одлазак Тамаре и Милоша Салашког у Америку погодио је све нас који смо тада чинили ту групу. Искрено у том тренутку нисам знао шта да радим и отворила се могућност да сарађујем са Цанетом (Станоје Бурлић) који је и тада имао одличне резултате са браћом Кијановић (Бошко је 400-метраш исто као и Раовић). Како сам са Салашем (Милошем Салашким) у свакодневном контакту закључили смо да је најбоље да се вратим у Црвену звезду“ – рекао је Раовић.

Један од разлога повратка у црвено бело јато била је штафета за коју сматра да може да бележи одличне резултате.

– „Звезда има одличне 400-метраше и та штафета може да направи одличне резултате. Ту су Милош Марковић, Марко Јевремовић, Марко Возаб који одлично може да трчи и 400 метара иако му је 800 примарна дисциплина итд. Мислим да нас четворица можемо да бележимо одлична времена на екипним такмичењима, али и на свим осталим“ – сматра Раовић.

Милош Раовић Куп Београда 2018.

Како се брачни пар Салашки прошлог лета преселио у Америку Милош Раовић се и овог прелазног рока нашао у недоумици око наставка каријере. Остали чланови групе су остали у Звезди и сналазили су се на разне начине, али све по тренинг плану Милоша Салашког.

Након приче са некадашњим тренером и видевши да су чланови бивше групе наставили да бележе добре резултате и после његовог одласка на други континент, Раовић је решио да поново ради тренинге под његовом ”диригентском палицом”.

– „Иако Милош Салашки није физички присутан у свакодневном је контакту са својим атлетичарима, некада чак и више пута дневно. Гледајући резултате моји другова који су одлучили да раде тако на даљину са њим увидео сам да није то толико страшна ствар када радите са таквим тренером као што је он“ – истиче Раовић.

Повратник у Црвену звезду је у свом првом мандату на Маракани оживео каријеру која је неко време била у стагнацији. Након одлично одражених припрема Раовић је 28. јануара 2017. истрчао трку живота у дворани на 400 метара када је у Бечу истрчао лични рекорд од 47,31 секунде што је био резултат који му је обезбедио норму за учешће на дворанском првенству Европе у Београду.

– „Радо се сећам тог периода јер је успео да пробуди нешто у мени да истрчим тако добро ту трку. Нажалост непосредно пред тај шампионат у Београду задесила ме је повреда. Брзо смо пронашли хемију и одлично смо радили због тога се радујем повратку у Звезду и поновним радом са Салашким. Надам се да ћу бити здрав и да ћу успети поново да трчим на нивоу личних рекорда“ – закључио је Милош Раовић.

(извор/фото: atlex.rs)

Повезане вести

Leave a Comment