Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Ђорђевић: „Европски потенцијал омладинаца“

Десет узастопних победа, шанса за европско проће у Омладинској Лиги шампиона и резултати који одушевљавају све заљубљенике у црвено-белу боју, јасно говоре да Црвена звезда има светлу будућност. Шеф стручног штаба наше јуниорске селекције Славољуб Ђорђевић, задовољан је игром, резултатима, али и понашањем својих изабраника.

Кроз сусрете у Лиги шампиона учимо. Ми ту немамо шта да изгубимо и тако приступамо. Утакмице у Европи су другачије у односу на оне које имамо у првенству. Када играмо у Србији, лопта је више код нас, противници се бране, оштрији су, али на међународној сцени сви желе да се надигравају. Жао ми је што нисмо имали дан или два више одмора после дербија, сигуран сам да би играчи били свежији за утакмицу са Бајерном, који је један од фаворита за освајање такмичења.

О каквом европском потенцијалу екипе се ради говори и чињеница да су наши омладинци, пре седам дана, у суботу савладали Партизан (2:1), а већ три дана касније су ремизирали са Бајерном (1:1) у Лиги шампиона за младе.

Деца су одиграла сјајан дерби и показала велики карактер. Рекли смо да нам је првенство приоритет и да нам је дерби најважнији, због тога ми је врло драго што смо победили. С друге стране, задовољан сам и како смо одиграли против Бајерна. Они су офанзивна екипа, играју пресинг, високо стоје, али су против нас стајали доста ниже. Респектовали су нас и стали у блок. Потпуно су надиграли Тотенхем и Олимпијакос, али не и нас. Причао сам са тренером Бајерна после утакмице, он је одушевљен Звездиним фудбалерима. Имали смо прилике да решимо питање победника у завршници меча, али је фалило свежине.

Хвали Ђорђевић своје пулене, али и стручни штаб.

Они се никог не плаше. Без обзира на то што су најмлађи у оба такмичења, видели су да могу да се надигравају са сваким. Показали су да могу да играју и против скупо плаћених фудбалера, али су и доказали да новац није пресудан када имате велико срце. Морам да похвалим и мој стручни штаб. Све одлуке доносимо заједно, зна се тачно ко шта ради. Имам одличну сарадњу и са Миланом Косановићем који ми много помаже саветима.

Без обзира на то што је у каријери био дефанзивац, Ђорђевић негује нападачки фудбал као тренер Звездиних омладинаца.

Када сте тренер у Звезди, ви морате да играте офанзивно и нападачки. Децу учим да морају да стоје високо, да играју агресивно и на гол више. То је филозофија нашег клуба.

Дотакао се и стратег наших омладинаца вантеренских фактора који утичу на развој младих фудбалера.

У спорту је све битно. Како тренирају, како одмарају, шта једу, да ли имају приватне проблеме и слично. Они су у веома осетљивим годинама. Врло је важна сарадња са родитељима, а ја сам имао ту срећу да добијем потпуну подршку од њих. Деца живе у Звездином хотелу, свакодневно разговарамо, састанчимо, решавамо проблеме и то је оно што је битно. Морају да имају чисту главу. Живе спартански, суочавају се са разним искушењима, али морају да издрже све и сигуран сам да ће им фудбал то десетоструко вратити – рекао је један од најталентованијих српских тренера.

The post Ђорђевић: Европски потенцијал омладинаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment