Moja Crvena Zvezda
Важно Кошарка Најновије

Евролига казнила КК Црвена звезда мтс 17.500 евра

Кошаркашки клуб Црвена звезда мтс кажњен је у среду од стране дисциплинског судије Евролиге збирном казном од 17.500 еура због пропуста у организацији утакмице 11.кола Евролиге са Валенсијом, која је одиграна 28.11.2019. године у Београду.

Дисциплински судија Евролиге Патрик Гранжан изрекао је ову казну због два пропуста:

– Застој у раду семафора који је проузроковао прекид утакмице у трајања од 57 минута током прве четвртине утакмице у износу од 15.000 евра;

– Убацивања кованица на терен и лименке за пиће којом је погођен један од судија по завршетку утакмице, у износу од 2.500 евра.

У образложењу казне наводи се да је КК Црвена звезда мтс и у прошлости кажњаван због пропуста сличне природе, али је олакшавајућа околност узета у обзир да је клуб на утакмици са Валенсијом предузео све мере како би се утакмица ипак одиграла у заказаном термину.

КК Црвена звезда мтс овом приликом саопштава да је сходно уговорима које је пре почетка сезоне потписао са „Штарк Ареном” и СЦ “Ташмајдан” који управља халом „Александар Николић“ (за чија коришћења плаћа и накнаду), за функционисање техничке опреме и обезбеђивање нормалних услова током једне Евролигашке утакмице, задужена “Штарк Арена”, а у овом случају СЦ “Ташмајдан” – хала “Александар Николић” у којој Црвена звезда наступа у том колу.

Придржавајући се уговора, клуб ће рефундирати казну од 15.000 еура за неисправност семафора од СЦ “Ташмајдан” који ће исти износ наплатити од испоручиоца семафора, имајући у виду да клуб, а ни СЦ “Ташмајдан” – хала “Александар Николић“ не сносе одговорност за неисправност у раду семафора који је у гарантном року од стране испоручиоца.

КК Црвена звезда мтс подсећа да је до сада од када се такмичи у Евролиги платио на име казни, по више основа суму од преко 150 хиљада евра због бацања предмета у терен, закрчених пролаза, и осталих прекршаја који подлежу санкцијама дисциплинског правилника Евролиге.

Зато још једном позивамо све присталице нашег клуба да спортски и коректно навијају и бодре КК Црвена звезда, јер нас већ следећег четвртка очекује нова велика утакмица у Београду против екипе Басконије у „Штарк Арени“.

Такође, клуб апелује на све навијаче у дијаспори и све који самостално и у својој режији присуствујуна гостујућим утакмицама КК Црвена звезда мтс, да се придржавају пропозиција Евролиге, спортски бодре црвено-беле, не убацују предмете у терен, не стоје на пролазима, јер су против КК Црвена звезда мтс покренута и два дисциплинска поступка због понашања навијача на гостовањима у Берлину и Каунасу, и поред чињенице да њихово присуство у тим дворанама није било и организацији клуба!

КК Црвена звезда мтс

The post Евролига казнила КК Црвена звезда мтс 17.500 евра appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Коментари

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutralarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthsmehplezmigskenjbatinarazmcudisokkitahmmmmfacepalmgreenslavitrofejkezsok2udartompuskezzzsmeh3trtskenjansramslavljezvizdlud
Слике
 
 
 
Аудио и видео фајлови
 
 
 
  Subscribe  
Обавести ме о