Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Црвено-бели путују у Милано

Кошаркаши Црвене звезде мтс након одрађеног тренинга у Београду, путују у Милано у среду у вечерњим часовима, где их већ у четвртак очекује меч 12.кола Евролиге са екипом Арманија.

Дуел са италијанским великаном, који је ове сезоне у врху Евролиге, игра се у дворани „Медиоланум Форум“ у четвртак од 20.45 часова.

Након сјајног старта сезоне, екипа Арманија која има скор 7-4, поражена је у последња 3 од 4 евролигашка меча, али изузетно снажан састав који је ове сезоне оформио нови тренер Еторе Месина, изазива сваки респект.

Са друге стране, црвено-бели су везали две победе над Жалгириом у Каунасу и Валенсијом у Београду. Ово ће бити пети дуел два клуба у Евролиги, занимљив податак је да је све досадашње мечеве добила Црвена звезда у сезонама 2016-2017 и 2017-2018.

Пред овај меч, након пораза у Љубљани у дербију 9.кола АБА лиге тренер Драган Шакота износи своја очекивања:

Очигледно да је екипи Арманија циљ плеј оф Евролиге, у горњем су делу табеле, са друге стране, учинак у домаћој лиги им је слаб, што је чудно са таквим саставом и тренером. И остале екипе по Европи имају променљиве резултате, али ми немамо избор АБА нам је приоритет, то што јесте, и нисмо у истој ситуацији поредећи њих који имају уговор и играће Евролигу и следеће сезоне и нас. Велики респект према тренеру Месини, имају јак састав, играју модерно, мењају одбране у зависности од нападача, одговарају свим врстама тактике. Јасно је да имају високе циљеве И очекујем интеренсатну евролигашку утакмица, волео би да одиграмо један добар, леп меч у Милану – рекао је тренер Шакота.

Огњен Добрић:
Очекује нас тешка утакмица, противник је врло квалитетан, добро играју ове сезоне у Евролиги, уз пуну халу, али идемо да одиграмо што боље у Милану и да пробамо да победимо. Пораз у Љубљани нас није пореметио и очекујем да покажемо добро издање, волим да играм у Милану, лепа дворана са добром атмосфером у “Медиоланум Форуму”, имају на свим позицијама квалитетне играче, индивидуално су јаки, али мораћемо да наметнемо свој ритам и да покушамо да дођемо до бодова – рекао је Добрић.

Црвено-бели су током поподнева одрадили тренинг у Београду, и након ручка путују за Милано. У дворани „Медиоланум Форум“ одрадиће и један тренинг на дан утакмице, а повратак за Београд је планиран у петак у преподневним часовима.

Већ у недељу од 18 часова црвено-беле очекује и важна утакмица регионалног такмичења са екипом ФМП-а (хала Александар Николић).

The post Црвено-бели путују у Милано appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment