Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбалФутсал

Вучић: „Београд ће бити центар Европе следеће године“

Новоизабрани председник КМФ Црвена звезда Александар Вучић, председник удружења „CarGо“, најавио је данас да ће његова мисија за наредну годину у вођењу клуба бити да Србија буде домаћин Лиге шампиона.

– „Нова управа и мој тим представљају појачање клубу, уносимо нову енергију. Та енергија је победничка, а победа неће бити само наша, већ ће значити и победу целе Србије. У томе ћемо успети ако до пролећа успемо да спроведемо све планиране реформе у клубу. Заједничким снагама ће Београд бити центар Европе следеће године“, каже Вучић.

Говорећи о плановима нове управе, на својој првој конференцији за медије у улози председника КМФ, Вучић је истакао да ће се трудити да организационо унапреди рад, окупи пријатеље клуба и приближи мали фудбал грађанима.

– „Мали фудбал су играли наши очеви, то је био спорт којим су се рекреативно, али и професионално, бавили људи широм региона. Како бисмо вратили тај дух старих времена, користићемо и модерне технологије. Овај спорт морамо да приближимо младим генерацијама користећи технологију која је њима блиска, како би уместо на улици били у пуним халама где ће се развијати здрав спортски дух“, изјавио је Вучић на конференцији за медије на стадиону „Рајко Митић“.

Говорећи о даљим активностима, Вучић је рекао да за Звездине футсалере неће бити одмора ни током празника већ морају да наставе са тренинзима, како би задржали форму и припремили се за изазове већ почетком следеће године.

Вучић је као председник Удружења грађана CarGo истакао да га са КМФ Црвена звезда спаја и мисија хуманости, те да ће већ средином месеца бити одигране хуманитарне утакмице како би се прикупио новац за лечење трогодишње девојчице Иване Бјелогрлић, која има тумор на бубрегу.

– „Морамо да ојачамо и хуманитарни аспект, јер спорт мора да врати своју друштвену улогу. Позивам све симпатизере клуба да буду део заједничке хуманитарне мисије. Сва деца, међу њима и мала Ивана, имају право на живот, да расту и да се развијају, а обавеза свих нас је да учинимо све како бисмо им то и омогућили”, наглашава Вучић.

Новоизабрани председник клуба је захвалио досадашњој управи на оствареним резултатима и на томе што су препознали „CarGo“ и позвали их да учествују у грађењу будућег европског шампиона.

– „Веома сам поносан што сам постао председник тима који годину завршава без пораза и нерешеног резултата. Године пред нама су године новог лица српског спорта“, закључио је Вучић.

Повезане вести

1 comment

Hadži Dragan NBG дец 5, 2019 at 10:26

Daj Bože !!!

Reply

Leave a Comment